İklim

Su Gazeteciliği Yarışması Başladı!

Türkiye’de Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı ve EKOIQ-Ekologos ile küreselde MiCT, Seecon ve BORDA işbirliğinde gerçekleştirilen “Su Odaklı Gazetecilik” eğitimleri başarıyla gerçekleştirildi. MiCT, Seecon ve BORDA da Orta Doğu’daki su konularına odaklanan hikayelerle ilgili uluslararası bir yarışma başlattı. Yarışmaya son katılım tarihi 30 Ağustos olarak belirlenirken, yarışmaya eğitimlere katılanlar ve su hikayelerinin Facebook grubuna üye olan herkes katılabilir.

Beyrut, Amman, İstanbul ve Erbil’de gerçekleştirilen ileri su gazeteciliği eğitimlerine katılanlar ve su hikayelerinin Facebook grubuna üye olan herkesin katılabileceği “2018 Water Open Eye Award”, katılımcıların televizyon, radyo, yazılı basın ve internet medyasında yayımlanmış ve Orta Doğu’daki su konularına odaklanmış haberlerini bekliyor.

Önümüzdeki Eylül ayında uluslararası su ve medya uzmanlarından oluşacak bir ekip, katılımcıların haberlerini değerlendirecek ve sonuçları açıklayacak. Yarışmanın birincisi 500 dolar, ikincisi 300 dolar, üçüncüsü ise 200 dolar almaya hak kazanacak.

Yarışmada birinci seçilen hikayenin sahibi aynı zamanda 29-30 Ekim tarihleri arasında Barselona şehrinde gerçekleşecek 2018 AMWAJ konferansına davet edilecek ve alanında uzman isimlerle buluşma şansını yakalayacak. Konferansta ödül töreni de düzenlenecek.

Yarışmaya katılmak isteyenler hikayelerini 30 Ağustos tarihine kadar https://www.facebook.com/groups/thewaterstory/ adresine yükleyebilir ya da haberin linkini  waterstory@mict-international.org adresine gönderebilir.

About Post Author