İklim

EKOIQ 86. Sayı: İklim İletişiminin Yeni Yolları

Yedi Dünya, Bir Gezegen ve Binlerce Yaşam

BBC’nin son belgesel serisi “Yedi Dünya Bir Gezegen”in Antarktika bölümünün yapımcısı Fredi Devas, iklim krizine yönelik bireysel ve politik eylemlerin bir arada ilerlediğini belirtiyor.

Akdeniz Ülkeleri Denizleri Korumada Sınıfta Kaldı!

WWF’in yeni raporu Akdeniz ülkelerinin denizlerini koruma konusundaki taahhütlerini tam anlamıyla yerine getiremediğini ortaya koyuyor.

Avrupa Yeşil Düzeni: Büyük Meydan Okuma ve Küresel Etkileri

Avrupa Yeşil Düzeni planı AB’nin 2050 yılına kadar karbon nötr olması için yol haritasını ortaya koyuyor. Prof. Dr. Etem Karakaya planın neler içerdiğini ve ulaşılabilirliğini tartışırken, Türkiye’yi neden yakından ilgilendirdiğini açıklıyor.

DOSYA: COP25: Yine Bir Boş Bardak, Dolu Bardak Hikayesi

İklim krizi karşısında önemli adımların atılmasının beklendiği, 2-15 Aralık tarihleri arasında Madrid’de düzenlenen COP25 beklentileri karşılamadan sona erdi. Delegeler, zirve sırasında Madrid sokak- larını dolduran 500 bin kişinin iklim adaleti taleplerini görmezden geldi. Şimdi akıllarda tek bir soru var. Madrid’de ulaşılamayan hedeflere 2020 yılında Glasgow’da düzenlenecek COP26’da ulaşıla- bilir mi?

TurSEFF ile Temiz Enerji Çatınızda!

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı TurSEFF, güneş enerjisi alanında finansman çözümleri getiriyor.

Allianz Türkiye’ye Yeşil Ofis Diploması

Allianz Türkiye, WWF-Türkiye’nin Yeşil Ofis Programı kapsamında Allianz Tower ve Allianz Kampüs binaları için Yeşil Ofis Diploması’nı almaya hak kazandı.

İklim Krizinin Bedelini Çocuklar Sağlıklarıyla Ödeyecek

Yeni bir araştırma, artan sıcaklıkların ve hava kirliliğinin bugün doğan bir çocuğun sağlığına yaşam boyu sürecek etkileri olduğunu gözler önüne seriyor.

“Dengeli Bir Dijital ve Gerçek Hayat İlişkisi Gerekiyor”

Dijital Denge Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tuğba Şengül, giderek dijitalleşen hayatımıza dair soruları yanıtlıyor.

DOSYA: Bilimle Yaşam Arasında:

İklim İletişiminin Yeni Yolları

İklim krizi geçmişimizin, günümüzün ve geleceğimizin gerçeği. Bir yanda iç açıcı olmayan rakamlar, grafikler, uyarılar, önlemler, terimler, kavramlar, yangınlar, seller, kuraklıklar, eriyen buzullar, yükselen deniz seviyeleri, artan sıcaklıklar, türlerin-biyoçeşitliliğin yok oluşu, korku, umutsuzluk, çaresizlik; diğer tarafta bilgisi ve farkındalığı artan toplumlar ile giderek eylemliliğini ve sesini yükselten, “gençleşen” bir hareket, umut… Peki, bu ikisi arasında köprüleri kuracak “iklim iletişimi” çözüme yönelik davranış değişiklikleri ya- ratmak için nasıl kurgulanmalı?

Enerjide “Vergi Harcamalarının” %79’u Fosil Yakıta, %17’si ise Yenilenebilire Gidiyor

Hukukçu Prof. Dr. Leyla Ateş ve iktisatçı Doç. Dr. Sevil Acar’ın çalışması enerji sektöründe fosil yakıt ve yenilenebilir enerji kaynaklarına vergi harcamaları kapsamında ne kadarlık bir destek verildiğine işaret ediyor.

Modanın Döngüsünde “Kurtarılmış” Giysiler

İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Şölen Kipöz, modanın yol açtığı çevresel sorunların çözümüne dair yeni bakış açılarını EKOIQ için yazdı.

Geri Dönüşü Olmayan O Noktaya Varmamak İçin…

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın 15’incisi “Karasal Yaşam” insanlık olarak yüz yüze olduğumuz bütün önemli doğal sorunları açıklıyor. Bizlerin yapması gereken de bunun önemini özümseyip aksiyon almak

Yağmur Hasadı: Verimli, Sürdürülebilir bir Ekolojik Onarım Modeli

WWF-Türkiye ve HSBC Türkiye’nin hayata geçirdiği “Yağmur Suyu Hasadı” projesiyle, Ekim 2020’ye kadar 650 ton yağmur suyunun hasat edilmesi hedefleniyor.

Bu Bir Tatbikat Değildir!

Bugüne kadarki tüm toplum tarihi, sınıf mücadelelerinin tarihi (idi). Ancak artık bu sınıf mücadelelerinin de önüne geçecek şekilde, doğanın insanlık ile mücadelesi sertleşerek etkisini gösteriyor. Araştırmacı ve sürdürülebilirlik danışmanı Ali Gizer, EKOIQ için yazdı.

Ecomondo, Döngüsel Ekonomiye Yön Gösteriyor

 5-8 Kasım tarihleri arasında İtalya’nın Rimini kentinde düzenlenen Ecomondo fuarıyla ilgili sorularımızı IEG Grup Marka Direktörü Alessandra Astolfi yanıtladı.

Fikirden “Sürdürülebilir” Projelere…

Almanya Büyükelçiliği, Mikado işbirliğiyle “Ödüllü Sürdürülebilirlik Proje Fikri Yarışması” düzenliyor. Yarışma Koordinatörü Onur Berk Arslanoğlu ile İçerik Danışmanı Serra Titiz hedeflerini EKOIQ’ya anlattı.

About Post Author