Atık

İspanya Geri Dönüştürülemeyen Plastiklere Vergi Getiriyor

İspanya Enerji ve Çevre Bakanı Teresa Ribera, geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamayla, geri dönüştürülemeyen plastik ambalajlar için önerilen yeni bir vergi ile yılda 700 milyon eurodan fazla para toplamayı hedeflediklerini açıkladı.

Bir kilogram ambalaj başına 0.45 euro değerindeki yeni vergi, 2021 yılı itibarıyla Avrupa Birliği’nin (AB) tek kullanımlık plastiğin aşamalı olarak kaldırılması hedefine ulaşılmasına yardımcı olmak adına hükümet tarafından önerilen tasarıda yer alıyor.

Haftalık bakanlar toplantısının ardından basın açıklamasında konuşan Ribera, “Bu, İspanya pazarındaki yeniden kullanılamayan plastik ambalajların üretimi, ithalatı veya AB içi satın alımlarından alınacak dolaylı bir vergi” dedi. Bakan, 2017 yılında İspanya’nın bu vergi ile 724 milyon euro elde edebileceğini söyledi. Ancak yeni vergiyi uzun bir parlamenter süreç bekliyor. Ribera ayrıca İspanya’nın diğer AB ülkelerine kıyasla yeşil vergilerden daha az gelir elde ettiğini söyledi. 2017 yılında İspanya’nın GSYH’sinin %1,83’ünü oluştururken bu oran AB’de %2.40 civarındaydı.

Geri dönüştürülemeyen plastikler üzerindeki vergi, pandemi sonrası ekonomik iyileşmeyi finanse etmek için yaklaşık 750 milyar euroluk borçlanmayı geri ödemesine yardımcı olmak için Avrupa Komisyonu’nun AB üye ülkelerine yaptığı önerilerden biri.

Konu hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Bizi sosyal medyada takip etmek için tıklayın: LinkedIn | Instagram | Twitter | Facebook

 

 

About Post Author