Ekonomi

Küresel Vergi Adaleti Birliği’nden, 14-17 Eylül’de Webinar Serisi

COVID-19’un en kırılgan grupları en ağır şekilde vurduğu bu günlerde vergi adaleti gitgide daha büyük önem kazanıyor. Birleşmiş Milletler, 2020 yılında 71 milyon insanın daha açlık sınırına itildiğini tahmin ediyor. Latin Amerika ve Afrika’da, pandeminin ilk aylarında kayıt dışı çalışanların %80’inin işsiz kaldığı tahmin ediliyor. Bu krizden en çok etkilenin kadınlar olduğu aşikar. Sadece Bogota, Kolombiya’da evde kalma kısıtlamasının ilk haftasında 7/24 polis hattına şiddet şikayetiyle arayan kadın sayısı %225 arttı.

Vergi adaleti dünyanın her tarafında küresel ekonomik hükümetlerin demokratikleşmesiyle sağlanabilir. Açıklamalarında Birleşmiş Milletler çatısı altında küresel bir vergi organı kurulmasını isteyen birlik, küresel vergi kurallarının tekrar yazılması ve dönüştürülmesi gerektiğini savunuyor.

Küresel Vergi Adaleti Birliği (Global Alliance of Tax Justice), kamu mali kaynaklarının erozyonunu durdurmak amacıyla 14-17 Eylül’de online olarak düzenlenecek Küresel Eylem Günlerine davet ediyor. Küresel ekonomiyi dönüştürmek ve kâr yerine insan ve gezegen demek için düzenlenecek etkinliklerde İngilizce, İspanyolca ve Portekizce dil seçenekleriyle birçok ülkeden konuşmacılarla webinarlar düzenlenecek.

 

15 Eylül – Türkiye saatiyle 10:00’da

Asya Vergi ve Malî Adalet Derneği (Tax and Fiscal Justice Asia – TAFJA) ile birlikte Asya Borç ve Kalkınma Halk Hareketi (Asian Peoples’ Movement on Debt and Development – APMDD) düzenleyeceği online webinarda, Asya’da pandemi üzerine ve vergi adaletinin küresel ekonominin daha insan ve çevre dostu olması nasıl yardımcı olabileceği üzerine bir konuşulacağı toplantının dili İngilizce.

Kayıt için burayı tıklayınız.

 

 

16 Eylül – Türkiye saatiyle 23:00

Latin Amerika’daki Vergi Adaleti savunucuları anlatıyor. Bölgesel ve küresel #TaxJustice (Vergi adaleti) taleplerinin konuşulacağı webinar İspanyolca, Portekizce ve İngilizce dillerinde olacak.

Kayıt için burayı tıklayınız.

 

 

 

17 Eylül – Daha sonra saat bildirilecek.

Endonezya hükümetinin kurumsal gelir vergilerini %3 düşüreceği yasa tasarısı pandemi kaynaklı ekonomik problemlere yanıt vermeye çalışıyor. Bu webinarda, bu tasarının kabulü durumunda ne gibi risklerin oluşacağı ve tasarının onaylanmasını engellemek için hak savunuculuğunu geliştirmeye yardımcı olacak araçlar hakkında konuşulacak. Toplantının dili İngilizce’dir.

Daha fazla bilgi için burayı tıklayabilirsiniz.

 

 

17 Eylül – Türkiye saatiyle 17.00

Vergi ve Toplumsal Cinsiyet Çalışma Grubuyla Kadın Hakları Grubunun ortak organize ettiği bu webinarda vergi adaletinin kadın haklarını sağlamak için önemine değinilecek. İnteraktif bir öğrenme deneyimi sunan webinarda, cinsiyet odaklı gelişmiş ve adil vergi sistemi için beraber çalışmanın yolları aranacak. Webinarın dili İngilizce ve İspanyolca olacaktır.

Kayıt için burayı tıklayınız.

 

 

 

 

 

 

 

 

About Post Author