İklim

EKOIQ’nun 26. sayısı çıktı!

Türkiye’nin ilk karbon nötr dergisi EKOIQ’nun 26. sayısı çıktı! 

Sürdürülebilirliği Kime Danışmalı?

Entegre Raporlamaya Hazır mısınız? 

Ocak ayında İstanbul çok önemli bir konuk ağırladı. Global Reporting Initiative (GRI) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Mervyn E. King, Türkiye’deki iş dünyasıyla bir araya gelerek, son yıllarda giderek önemi artan “entegre raporlama”yı anlattı. Peki nedir bu entegre raporlama? Mervyn E. King, EKOIQ’ya anlattı.

Sürdürülebilirliği Kime Danışmalı? 

Uzunca bir süre “sosyal sorumluluk” paydası altında ele alınan “sürdürülebilir iş yapma” biçimleri, artık şirketlerin iş modellerinin ayrılmaz bir parçası olmaya doğru ilerliyor. Biz de tam bu nedenle Türkiye’de sürdürülebilirlik yoluna girmeye niyet eden şirket ve kurumların kime nasıl danışması gerektiğinin peşine düştük. Danışmanlara ve danışmanlık firmaları yetkilileriyle yaptığımız uzun soruşturmanın ilk kısmını bu sayıda yayınlıyoruz.

Küresel İklim Politikalarında Doha Geçidi 

Aralık ayında Doha’da düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 18. Taraflar Konferansı’nın yankıları sürüyor. Müzakereleri Türkiye’den en iyi takip eden isimlerden biri olan Doç. Dr. Sema Cerit Mazlum’un konferansta aslında neler olduğuna dair kapsamlı değerlendirmesini bu sayıda sizlerle paylaşıyoruz.

10 Rotada Sürdürülebilirlik Turizmi 

İstanbul ağırladığı turist sayısıyla dünyanın önde gelen şehirlerinden biri. Ancak kentin sürdürülebilir bir turizm anlayışını hayata geçirebildiğinden bahsetmek çok zor. Bu konuda önemli bir adım ise İstanbul Rehberler Odası’ndan geldi.İstanbul Kalkınma Ajansı’nın da desteğini alan oda, İstanbul için 10 yeni alternatif tur rotası belirleyerek rehberleri eğitmeye başladı.

Şehrin At Sineği Bisiklet 

İllüstratör ve bisikletsever Aydan Çelik’in geçtiğimiz aylarda Optimist Yayınları’ndan çıkan “Bi Tur Versene” adlı kitabı, dünyaya bisikletin selesinden bakabilmenin özellikle de kent insanı için önemini gözler önüne seriyor. Aydan Çelik bu sayıda, hem kitabı hem de bisikletin gündelik hayatımızda açabileceği kapılar hakkında EKOIQ’ya konuştu.
Daha fazla bilgi için:

Barış Doğru (Genel Yayın Yönetmeni) baris@komurmasallari.com
Tel: (0216) 412 72 13 /134
Balkan Talu (Editör) balkan@komurmasallari.com
Tel: (0216) 412 72 13 /135
Özgür Çakır (Editör) ozgur@komurmasallari.com
Tel: (0216) 412 72 13 /136
Emrah Kurum emrah@komurmasallari.com
Tel: (0216) 412 72 13 /137

About Post Author