İklim

EKOIQ’nun 36. sayısı çıktı!

Türkiye’nin ilk karbon nötr dergisi EKOIQ 36. sayısında soruyor: Sınırları aşmak ama nasıl?  

* ÇEDBİK 3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi: Sınırları Aşmak Ama Nasıl? 
20-21 Şubat tarihlerinde düzenlenecek ÇEDBİK 3. Yeşil binalar Zirvesi’nin ana teması son derece kışkırtıcı bir başlık taşıyor: “Sınırları Aşmak”. Peki, özelde yeşil yapı ve sürdürülebilir kentleşmeyi, genel de tüm sürdürülebilirlik çalışmalarını çevreleyen sınırları aşmanın yolları nerelerden geçiyor?

* Dünya Tükenmese! Ben de Tükenmesem! 
The Guardian’ın Sürdürülebilir İş Bölümü Başkanı ve Editörü Jo Confino, günümüzün önemli bir sorunu haline gelen tükenmişlik sendromundan giriyor ve Zen Budizm’den çıkıyor bu yazısında.

* Geri Dönüşümde Teşvik Kime Gerek?
Marmara Belediyeler Birliği Çevre-Enerji Mühendisi Ahmet Cihan Kahraman, Türkiye’de bir geri dönüşüm kültürünün oluşmasını engelleyen kayıp halkanın “vatandaş” olduğunu söylüyor.

* Letshani Ndlovu: “G4’e Uyum İçin Son Gün 31 Aralık 2015”
GRI Ağ İlişkileri Koordinatörü olan Letshani Ndlovu, bu yıl Yeşil İş Konferansı’nın konuğuydu ve sunumunda G4’ün esas amacının değişimi teşvik etmek olduğunu vurguluyordu. Nasılını, online bir söyleşiyle kendisine sorduk.

* Doğaya Dokunan İnsanların Hikâyeleri
Türkiye’de dokuz yıldır düzenlenen Dağ filmleri Festivali, doğaseverleri sinema kapılarına sürüklüyor. 25 Şubat’ta start verecek festivalin artık İzmir ve Ankara ayakları da var.

* İklim Mücadelesinde Neler Oluyor? Neler Olmuyor?
Varşova’da gerçekleştirilen son iklim Zirvesi COP19’un da hayalkırıklığı yaratması, küresel ölçekte sivil toplum hareketlerini, daha da aktif harekete geçirdi. Türkiye’de ilk kez toplanan Sivil İklim Zirvesi de, bunun iyi bir yerel yansıması gibi görünüyor.

Daha fazla bilgi için:
Barış Doğru, EKOIQ Genel Yayın Yönetmeni
baris@ekoiq.com

About Post Author