Enerji

İstanbul Energy, Solar&Hibrid Teknolojili Jeneratör Üretti

%100 yerli bir çalışmayla taşınabilir solar&hibrid jeneratör üretimine başlayan İstanbul Energy, ürünün özellikle elektrik şebekesinden çok uzakta bulunan kırsal bölgelerde kullanılmasını hedefliyor.

Güneş enerjisi alanında çalışmalar yürüten İstanbul Energy, endüstri­yel çatı ve ticari saha kurulumları­nın yanı sıra taşınabilir solar&hibrid jeneratör üretimi de yapmaya başladı. %100 yerli jeneratörlerin konsept itibariyle dünyada bir ilk olduğunu belirten İstanbul Energy CEO’su Serdar Yerdelen “Sistemi oluşturan tüm ekipmanların ayrı ayrı taşınarak, yerinde montajının yapılması ile benzer sistemler daha önce de kuruldu. Ancak kompakt olarak, tüm ekipmanların üzerine montajının yapılarak, testleri ta­mamlandıktan sonra kullanıma ha­zır olarak sevk edilecek ürün haline getirilmesi şimdilik sadece bizim ta­rafımızdan yapılıyor” bilgisini verdi.
Solar&hibrid jeneratörlerin özellik­le elektrik şebekesinden çok uzakta, kırsal bölgelerde bulunan evler, sağ­lık ocakları, su pompaları, güvenlik istasyonları, sınır karakolları gibi alanlarda çözüm sunduğunu dile getiren Serdar Yerdelen, ürünün öne çıkan özellikleriyle ilgili şu bil­gileri paylaştı: “Özellikle herhangi bir yakıt tüketimi olmadığı için lojis­tik destek ihtiyacı ve sürekli sarf gi­deri yok. Sık bakım gerektirmediği için servis ihtiyacı da bulunmuyor. Solar&hibrid jeneratörler, kullanı­ma hazır üretildiği için sevk edilen noktada herhangi bir mühendislik çalışmasına ihtiyaç duymuyor. Sade­ce güneş panellerinin pencere açar gibi açılarak sabitlenmesi sonrasın­da elektrik fişini ünitemize takarak kullanmaya başlayabilirsiniz.”

40 Yıllık Ömür Beklentisi Var
Peki, bu ürünün mevcut dizel jene­ratörlerden farkı nedir? Serdar Yer­delen, bu soruyu da şöyle cevaplan­dırdı: “Öncelikle bizim ürünümüz çevre dostudur. Çalışırken herhangi bir ses çıkarmaz, koku çıkarmaz, ya­kıt tüketmediği için çevreye mazot-benzin akıntısı yapmaz. Periyodik bakım ve yedek parça gerektirmez. Uzun ömürlüdür; sadece 5-10 yıl arasında akülerin değişmesi sonrası 40 yıllık bir ömür beklentisi vardır.” Ürünün Türkiye’de henüz bir kulla­nıcı ile buluşmadığını da söyleyen Yerdelen; Silahlı Kuvvetler, AFAD gibi kurumlarla kırsal bölgede bu­lunan ve elektrik ihtiyacı olan ev, çiftlik gibi tüketim noktalarında güvenle kullanılabileceğini kaydetti.
Hedef pazarlarının, önemli ölçüde elektrik üretim ve dağıtım açığı olan ülkeler olduğunu ifade eden Serdar Yerdelen, son olarak şunları söyledi: “Şu anda Mısır, Tunus, Fas, Nijerya, Demokratik Kongo, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Malezya’ya ilk ihracatlarımızı yaptık. Ürünleri­miz halen sorunsuz bir şekilde ça­lışıyor ve giderek yükselen müşteri memnuniyeti haberlerini alıyoruz. Halen kullanılan ve beğeni ile çalı­şan ürünlerimizin çok yakın zaman­da katlanarak bize yeni sipariş ola­cağı konusunda hiç şüphemiz yok. Bunu yanı sıra, sürekli olarak yeni pazar arayışlarımız ve ürün tanıtım kampanyalarımız dünyanın dört bir yerinde sürüyor.”

About Post Author