Hukuk

İklim Değişikliği ve Hukuk Laboratuvarı (CCLLAB) Kuruluyor

Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde kurulacak olan İklim Değişikliği ve Hukuk Laboratuvarı (CCLLAB), iklim değişikliğinin hukuki boyutlarıyla ilgili bir dizi etkinlik başlatıyor. CCLLAB’in 18 Ekim Pazartesi günü düzenlenecek olan açılış seminerini, alanın önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Christina Voigt veriyor.

Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi, gezegene karşı sorumluluk bilincine sahip ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına saygı gösteren bir “İklim Değişikliği ve Hukuk Laboratuvarı” (CCLLAB) kuruyor.

2021-2022 akademik yılında faaliyete geçen CCLLAB, bu yeni dönemde iklim değişikliğinin hukuki boyutlarıyla ilgili bir dizi etkinlik de başlatıyor. Çalışmaların ana etkinliği olan “İklim Değişikliği ve Hukuk Seminerleri”, her ay düzenlenecek ve konunun uzmanlarının konuşmacı olarak ağırlayacak. Seminerleri takip edecek yuvarlak masa toplantılarında ise seminerlerde ele alınan konuların Türk Hukuku boyutlarının tartışılması, bu konularda farkındalık yaratılması ve önceki derslerin temel bulguları ışığında gelişmekte olan Türk Hukuku politikalarına katkıda bulunulması amaçlanıyor.

CCLLAB’in 18 Ekim Pazartesi günü gerçekleşen açılış seminerinde, Norveç Oslo Üniversitesi öğretim üyesi ve Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) Çevre Hukuku Hakkında Dünya Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Christina Voigt, “Uluslararası İklim Hukukunun Güncel Meseleleri” hakkında bir konuşma yaptı. Konuşmada, Paris Anlaşması ve ilgili diğer hukuki metinler ışığında iklim değişikliği hakkında yürütülen hukuki tartışmalara değinildi.

About Post Author