Sivil Toplum

Yeni İşbirliği: Batı Afrika’da Taşımacılık Eğitim Merkezi Açılıyor

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı ve partnerlerinin işbirliğinde, Batı Afrika’da açılacak olan Taşımacılık Eğitim Merkezi ’nin, lokal ulaşım pazarlarına yeni uzmanlar kazandırması bekleniyor. Yanı sıra gıda ve ilaç gibi hayati önem taşıyan ürünlerin bölge geneline daha verimli şekilde ulaştırılması için gerekli donanımı sağlaması da amaçlanıyor.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Batı Afrika genelinde ulaşım ve lojistik kapasitelerini artırmayı amaçlayan Taşımacılık Eğitim Merkezi ’ni Gana, Accra’da kurmak için global şirketlerle işbirliğine gitti. İşbirliği Gana Hükümeti ve WFP ile Carrier, Renault Trucks ve Toyota Tsusho’yu bir araya getirdi.

Gıdaya ve İlaca Daha Verimli Ulaşım

Merkez, lokal ulaşım pazarlarına yeni uzmanlar kazandıracak ve onların gıda ve ilaç gibi hayati önem taşıyan ürünleri bölge genelinde daha verimli şekilde ulaştırmaları için gerekli donanımı sağlayacak. Ayrıca, yılda 400 kişiye kadar ücretsiz online ve uygulamalı eğitim sunacak; karayolu taşımacılığı, filo yönetimi ve ısıya duyarlı ürünlerin güvenli taşınması konularında en iyi uygulamalar konusunda eğitimler verilecek. İnsani yardım kuruluşları, hükümette ve yerel özel sektörde görevli olan personeller, eğitimlere katılacak.

 Güçlü ve Dayanıklı Tedarik Zincirleri

Son birkaç yılda, güçlü ve dayanıklı tedarik zincirlerinin öneminin görüldüğünü belirten WFP Tedarik Zinciri Direktörü Alex Marianelli, Taşımacılık Eğitim Merkezi ‘nin Batı Afrika’da daha güçlü tedarik zincirleri oluşturmaya yönelik kritik bir adım olduğunu söyledi.

Tedarik zincirinde artan yerel kapasiteler ve uzmanlık, WFP’nin Batı Afrika’daki savunmasız topluluklarda acil durum ve direnç sağlama operasyonlarını destekleyecek.

Merkezin inşaatının, mevcut WFP Birleşmiş Milletler İnsani Müdahale Deposu operasyonlarının bir parçası olarak Gana Hükümeti tarafından bağışlanan arazide, Japonya Hükümeti’nin mali desteğiyle bu yıl başlaması planlanıyor.

Merkez aracılığıyla iş ortakları ve paydaşlar, eğitim fırsatlarının eksikliği ve sınırlı teknik bilgi de dahil olmak üzere Batı Afrika genelinde ulaştırma sektörünün gelişimini engelleyen zorlukları ele almayı amaçlıyor.

 

About Post Author