#ekoIQ Sivil Toplum 2030’a Doğru Kritik Değişim Noktası
Sivil Toplum

2030’a Doğru Kritik Değişim Noktası

Birleşmiş Milletler Kalkınma Örgütü (UNDP) hazırladığı “Düze Çıkışın Ötesi: 2030’a Doğru” (Beyond Recovery: Towards 2030) isimli raporla, karar vericilerin COVID-19 sonrasına bakmalarını amaçlayan politika önerilerini sundu. Özellikle yönetişim, sosyal koruma, yeşil ekonomi ve dijital yıkım olarak dört alana dikkat çekilen raporun, karar vericilerin karmaşıklık ve belirsizliği yönetmelerine yardımcı olmak için tasarlandığı belirtiliyor.

Pandemiyle beraber 100 milyon insanın aşırı yoksulluğa sürüklendiğinin vurgulandığı raporda hükümetlerin, insanların yaşamlarını kurtarmaya ve sürdürülebilir gelecek için rota belirlemeye çalışırken, eşi benzeri görülmemiş politik, yasal ve mali seçimlerle karşı karşıya kaldıkları belirtiliyor.

Raporda, barış mücadelesi, dışlanma, ırkçılık ve toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini ortadan kaldırmaya yönelik kararlı eylemlere uzanan yedi Kritik Değişim Noktası ortaya konuluyor. Hepsi birlikte ele alındığında, COVID-19 kaynaklı insani gerilemeyi, insanlık tarihinin en büyük ileriye sıçramasına dönüştürmek için, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları pusulasıyla 2030’a götürecek bir rota öneriyor.

Raporun detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bizi sosyal medyada takip etmek için tıklayın: LinkedIn | Instagram | Twitter | Facebook

About Post Author