#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey

2050’de 10 Milyara Çıkacağı Öngörülen Dünya Nüfusu Nasıl Beslenecek?

2050 yılında, 10 milyar kişiye çıkacağı öngörülen dünya nüfusunun nasıl beslenebileceği bir soru işareti oluştururken “Nevşin Mengü ile Dünyayı Kurtarmak” belgeseli, 15 Mayıs Dünya İklim Günü’nde yayına girdi. Belgesel; Hayvansız Hayvansal Gıda, Gelenek ve Gelecek, Sürdürülebilir Kentler ve Yaşam gibi farklı konularda altı bölümden oluşuyor.

2050 yılında 10 milyar kişiye çıkacağı öngörülen dünya nüfusunun nasıl beslenebileceği bir soru işareti. Yanı sıra bu sayıda insanı besleyecek kadar hayvansal gıdanın olmadığı da bilinen bir gerçek. Son zamanlarda yaşanan doğal felaketler de gidişata son verilmezse dünyanın oldukça kötü bir noktaya gideceğini gösteriyor.

Fomilk sponsorluğunda hazırlanan “Nevşin Mengü ile Dünyayı Kurtarmak” belgeselinin ilk sezonu 15 Mayıs Dünya İklim Günü’nde yayınladı. Proje, gazeteci Nevşin Mengü’nün uzun yıllara dayanan vegan ve sporcu yaşam tarzıyla gazeteci kimliğinin birleştirdi. Projenin yapımcılığını Gogo Project, yönetmenliğini ise Cem Adıyaman gerçekleştirdi.

Belgesel altı farklı bölümden oluşuyor:

  • Hayvansız Hayvansal Gıda,
  • Spor ve Bitkisel Beslenme,
  • Gelenek ve Gelecek,
  • Sürdürülebilir Kentler ve Yaşam,
  • Sürdürülebilir Moda,
  • Bitkisel Bazlı Gıda ve İklim Krizi.

Her bölümde konunun uzmanı sporcu, bilim insanı, şef, yazar, diyetisyen, tarihçi, tasarımcı ve kreatif dünyanın tanınmış isimleri, birey olarak ve basit değişimlerle dünyanın daha kötüye gitmekten nasıl kurtarılacağını anlattı.

Değişimin mümkün olduğunu ama zaman aldığını belirten Fomilk Gıda A.Ş Genel Müdürü Cem Telvi, “Nevşin Mengü ile Dünyayı Kurtarmak belgesel serisi, 10 yıl önce elektrikli arabanın izini sürmeye eşdeğer bir şekilde önümüzdeki yıllarda değişecek tüketim alışkanlıklarımızın şimdiden peşinden gitmeyi amaçlıyor. Yanı sıra belgeselde, birey olarak yapacağımız çok basit değişimlerle dünyayı nasıl olumlu etkileyebileceğimize dair de uzmanlar tarafından önemli bilgiler paylaşılıyor” dedi.

EkoIQ Editör