22 2018’de Milyonlar İstedi ve Mucizeler Gerçekleşti
Greenpeace’in 2018 boyunca yürüttüğü kampanyalar, birbirinden binlerce kilometre uzakta yaşayan insanların dünyanın geleceği için bir araya geldiklerinde neler başarabileceklerini ortaya koydu.
28 “Sürdürülebilirliğin Finansmanı
Ekonominin Yeni İtici Rüzgarıdır”
TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı A.Ş.-Escarus’un hazırladığı “Sürdürülebilir Finans Görünümü Raporu”, sürdürülebilir finans alanındaki fırsatlar ve gelişim alanları hakkında nitelikli bir analiz sunuyor. Escarus Genel Müdürü Hülya Kurt ile raporun neler anlattığını konuştuk…
32 Yenilenebilirler İçin İddialı, Tutarlı, Şeffaf ve Uzun Vadeli Stratejiler
Allianz 2018 İklim ve Enerji İzleme Raporu’na göre yenilenebilir enerji yatırımlarında G20’nin lideri bu yıl iki sıra sıçrayarak zirveye yükselen Fransa oldu.
35 Dünyadaki Okulların %31’inde Temiz Su Yok!
UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü’nün araştırmasına göre dünya çapındaki okulların sadece %69’unda temel içme suyu, %66’sında temel sanitasyon, %53’ünde temel hijyen hizmeti mevcut.
36 Umuda Tutunmak, Toprağa Sarılmak ve Bir Bahçe Yaratmak Üzerine
Daha önceki çalışmalarını da ilgiyle takip ettiğimiz sanatçı Sibel Horada’nın yeni kişisel sergisi “Bir İç Mekân Bahçesi”, 17 Kasım’da Tophane’deki Tütün Deposu’nda açıldı.
38 Endüstri 4.0’dan Toplum 5.0’a
Endüstri 4.0’ın sağladığı olanaklarla ortaya çıkması beklenen Toplum 5.0 felsefesi, “Teknoloji toplumlar tarafından bir tehdit olarak değil, bir yardımcı olarak algılanmalı” görüşü üzerinde temelleniyor.
43 Türkiye’nin Rüzgar Enerjisi Profili: Rüzgarın Önünde Uzun Bir Yol Var…
Türkiye şu anda ne kadarlık bir kurulu rüzgar gücüne sahip? Bu alanda atağa kalkmak için ne gibi avantajlara sahip veya bunun önündeki engeller neler? Bu sorulardan yola çıkarak, Türkiye’nin rüzgar enerjisinin küçük bir profilini çıkarmaya çalıştık.
52 “Sürdürülebilirlik, Aile Şirketlerinin Doğasında Var”
Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), geçen yıl Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Projesi’ni hayata geçirdi. Projeyi, TAİDER Sürdürülebilirlik ve Sosyal Sorumluluk Komitesi Başkanı Günseli Ünlütürk anlattı.
56 DOSYA: COP24’ün Ardından; Umut ve Karamsarlık Arasında…
24. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP24) 2-15 Aralık tarihleri arasında Polonya’nın Katowice kentinde 197 ülkeden delegelerin katılımıyla gerçekleştirildi. COP24’ün sonucunda Paris Anlaşması’nın Kural Kitabı kabul edildi. Metin, 2020 yılından itibaren yürürlüğe girecek. Peki bu ne anlama geliyor? COP24 bütün beklentileri karşıladı mı? Zirveden başka hangi kararlar çıktı? Türkiye’nin statü değişikliği talebi nasıl sonuçlandı? COP24 için özel olarak hazırladığımız dosyamız tüm bu soruların yanıtını arıyor…
74 Yeşil Bir Anadolu Kaplanı ya da Atığın Suyunu Sıkmak
Altı farklı yöntemle atıklardan maksimum elektrik ve ısı enerjisi, gübre ve yeniden kazanılmış materyal çıkarmayı başaran Mimsan Grup’un CEO’su Hacı Ahmet İlhan, bu kapsamda bir tesisin hem Türkiye’de hem de dünyada ilk olduğunu belirtiyor.
84 Toyi ile Her Şey Oyuncak Olabilir!
Toyi, çocukların etraflarındaki her şeyi eşsiz oyuncaklara dönüştürmelerini sağlayan, sınırsız, yönergesiz bir yaratıcı oyun kiti. Yaratıcılarından Elif Atmaca ile çocukların daha üretken, yaratıcı, özgüvenli, doğaya saygılı ve hayat boyu öğrenen bireyler olmalarına yardımcı olan bu sistemi konuştuk.
92 Yeşil Ekonominin Paydaşları İtalya’da Buluştu
Italian Exhibition Group tarafından düzenlenen Ecomondo ve Key Energy fuarları 6-9 Kasım tarihleri arasında Rimini Expo Center’da gerçekleşti.