#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey

EKOIQ’nun 88. Sayısı Çıktı! Koronadan Sonra Sürdürülebilirlik

Buradan ABONE olabilirsiniz.

Haberler: TÜRÇEP’ten Çernobil Hatırlatması; Petrol için Yolun Sonu Mu Göründü? Michelin ve Enviro’dan Lastiklerin Geridönüşümü için İşbirliği… 

Havada Kalmasın: Hava kirliliği karneleri Türkiye’deki hiçbir kentin Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği yıllık PM 2.5 sınır değerini karşılamadığını gösteriyor.

Son Buzul Erimeden: Prof. M. Levent Kurnaz: Sürdürülebilirlik Yolunda Devletlere Düşen Görevler

 

Türkiye’nin İlk Ekolojik Eğitim Deneyimi: Köy Enstitüleri

Neredeyse 80 yıl önce, Anadolu’nun ücra köşelerinde köy çocuklarına ekolojik eğitimin ABC’sinin verildiğini söylesek inanır mısınız? 1940’larda çorak Anadolu toprağında yemyeşil açıveren Köy Enstitüleri’nin hikayesine buyurun…

 

Sürdürülebilir Tüketim: Doç. Dr. Ahu Ergen: Pandemi Sürdürülebilirlik için Bir Fırsat mı?

 

“İklim Krizini Hesaba Katmadan Artık Ne Ormancılık Ne de Madencilik Yapılabilir”

İklim değişikliği açısından ormanların önemi ortada ancak bu konuda birçok yanlış ve bilimdışı söylem havada uçuşuyor. Böylesine önemli bir konuyu, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Orman Fakültesi, Toprak İlmi ve Ekoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Doğanay Tolunay ile tekrar ele aldık.

 

Afetlerle Kalkınma: Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu: Haberler Hem İyi Hem Kötü…

 

DOSYA: Koronadan Sonra Sürdürülebilirlik

“Normale ne zaman döneceğiz?” Yanıt Hong Kong’daki bir duvar yazısından: “Normale dönemeyiz çünkü eski normalimiz sorunun ta kendisiydi”. Peki “Hiçbir şey aynı kalmayacak” mı? Ya da “Hiçbir şey değişmeyecek” mi? Pandeminin aynasında kendimize bakıp, sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda yeni bir “yeni normal” inşa etmekten başka yol var mı?

 

Yaşanabilir Kentler: Sibel Bülay: Korona Sonrası Ulaşımı Yeniden Düşünmek

 

Sürdürülebilirlik Akademisi’nden: Sürdürülebilir Gıda Platformu, COVID-19 için Toplandı; Sürdürülebilirliğin Oscar’ları 7 yaşında!

 

Sürdürülebilir Kalkınma Gülin Yücel: Yeni Normal Ne? Ve Ona Ne Kadar Yakınız?

 

“Çiftçiler veya Tarım Olmazsa Biz Zaten Yokuz”

İlkönce kendini ve bu dünyadaki yerini iyi tanıyacaksın. Bu hem bireyler hem de kurumlar için geçerli. Mey Diageo İş Sağlığı Güvenliği ve Çevre Müdürü Temmuz Aydınoğlu ile sohbetimiz, bir kurumun kendisini tanımasının yolunun etki alanlarını çok iyi anlamasından geçtiğini gösteriyor: Nosce Te İpsum!

 

Sürdürülebilir: İşler Arzu Deniz Aksoy: Şefkatli Liderlik Pandemi Mücadelesinde Neden Daha Başarılı?

 

Gözümüzden Kaçmayanlar Gözde İvgin: “Yaren” leylek, bu sefer eşiyle geldi; hiçbir patojen taşımayan tek canlı; en çok deniz kaplumbağası evlat edinildi; ilk Doğa Kütüphanesi, Seferihisar’daki Doğa Okulu’nda…

 

Kitap Türkiye’nin Yakın Tarihinde Hayvanlar, Sosyal Bilimleri İnsan Olmayanlara Açmak; Gençlerle Baş Başa İklim Krizi ve Ekolojik Yıkım; The Future We Choose: Surviving the Climate Crisis (Seçtiğimiz Gelecek: İklim Krizinde Hayatta Kalmak)

 

Bizi sosyal medyada takip etmek için tıklayın: LinkedIn | Instagram | Twitter | Facebook

EkoIQ Editör