#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey
Sosyal Fayda için Hackathon Etkinliğine Başvurular Açıldı

Sosyal Fayda için Hackathon Etkinliğine Başvurular Açıldı

Sosyal Fayda için Hackathon etkinliğine başvuru yapacak katılımcıların; Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasında yer alan Yoksulluğa Son, Nitelikli Eğitim, Temiz Su ve Sanitasyon başlıklarından en az birine yönelik sosyal fayda yaratmaları ve bu faydayı yeni nesil teknolojiler aracılığıyla ortaya koymaları bekleniyor.  

Teknoloji şirketi ve kripto varlık işlem platformu olan Paribu, ana teması “Yeni nesil teknolojiler aracılığıyla sosyal etki yaratacak fikirler” olan Sosyal Fayda için Hackathon etkinliğinde Yenibirlider Derneği ile işbirliği yapıyor. Katılımcıların, alanında uzman kişilerin konuşmalarını dinleme, onlardan geribildirimler alma ve projelerini bir adım ileri taşıma şansı yakalayacakları Hackathon’da, ilham verici ve öğretici bir üretim ortamı yaratmayı hedefliyor.

Hackathon’a Kimler Başvurabilir?

16-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Hackathon, üniversitede lisans eğitimine devam eden ve yazılım, tasarım ve yönetim görevini üstlenecek üç kişilik ekibe sahip gençlerin katılımına açık.

Katılımcıların, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasında yer alan Yoksulluğa SonNitelikli EğitimTemiz Su ve Sanitasyon başlıklarından en az birine yönelik sosyal fayda yaratması ve bu faydayı yeni nesil teknolojiler (Blokzincir, Web 3.0, yapay zeka vb.) aracılığıyla yaratması bekleniyor. Etkinliğe, 8–28 Ağustos 2022 tarihleri arasında başvuru yapılabilecek.

Zaman Kısıtlı, Eylem Şart

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşmak için dünyanın çok bir zamanı kalmadı.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (UN SDSN) Türkiye Direktörü Dr. Tamer Atabarut ve Koordinatörü Bahar Özay, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın işaret ettiği sorunların çözümünde ve ilerleme kaydedilmesinde mali anlamda küresel bir dayanışma ihtiyacı olduğunu belirtiyorlar. Dr. Atabarut ve Özay’a göre “Sağlanacak finansman mekanizmalarının herkes için kaliteli eğitimi, evrensel sağlık imkanını, temiz enerji ve sanayiyi, sürdürülebilir tarım ve arazi kullanımını, sürdürülebilir kentsel altyapıya ve dijital teknolojilere evrensel erişimi destekleyecek nitelikte olması önemli.”

Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu ve TEMA Vakfı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş ise, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın kamucu çerçevesini vurgularken, tüm hedeflerin el ele ilerlemesi gerektiğini ifade ediyor. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na 2030 yılına kadar ulaşılması tüm dünyanın refahı için elzem.

EkoIQ Editör