#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey

Eco Love Fest Sürdürülebilirlik Konusunda Farkındalığı Artırmaya Odaklandı

Zorlu Center’ın düzenlediği Eco Love Fest etkinliği sona erdi. Festival süresince düzenlenen ekolojik atölyeler, alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak katıldığı sürdürülebilirlik söyleşileri, sürdürülebilir film gösterimleri, sanat ve doğa ilişkisinde ekolojik yaklaşıma örnek Tree mapping Digital Art Show ve konserler izleyicilerden yoğun ilgi gördü.   

Zorlu Center, Akıllı Hayat 2030 stratejisi doğrultusunda geçen yıl ilkini düzenlediği Eco Love Fest’in bu yıl ikincisini 14-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdi. Ziyaretçilerden yoğun ilgi gören Eco Love Fest’te; ekolojik atölyeler, alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak katıldığı sürdürülebilirlik söyleşileri, sürdürülebilir film gösterimleri, sanat ve doğa ilişkisinde ekolojik yaklaşıma örnek Tree mapping Digital Art Show ve konserler dahil birçok etkinlik düzenlendi.

“Eco Love Fest Sürdürülebilirlik Konusunda Farkındalık Yaratıyor”

Zorlu Gayrimenkul Pazarlama Müdürü Dr. Nur Ziyaoğlu Aytekin, “Grubumuzun Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik strateji çerçevesinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hedefimiz; toplum yararını gözeten ve farkındalık yaratan projelerimizle ziyaretçilerimize farklı, keyifli ve sürdürülebilir değer yaratacak deneyimler sunmak ve yaşatmak. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Eco Love Fest’in de sürdürülebilirlik konusunda daha fazla farkındalık yarattığına inanıyorum. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da etkinliğimize ilgi yüksekti. Bu projeyi uzun yıllar devam ettirmeyi arzu ediyoruz. Yanı sıra Zorlu Center olarak sürdürülebilirlik odaklı akıllı ve yenilikçi faaliyetlerimizle farkındalık yaratan etkinlik ve projelerimize devam edeceğiz” dedi.

Doğaya Verilen Önem Vurgulandı

Eco Love Fest kapsamında doğaya ve ağaçlara verilen önemin vurgulandığı Tree Mapping Show ile Zorlu Center misafirleri farklı bir deneyim yaşadı. Dijital olanaklar, sanılanın aksine, ormanın ruhunu duyabilmemize yardımcı olabilir mi? Görünmeyeni görünür kılabilir mi? Doğa ile yeni bir bağ kurmamıza aracı olabilir mi? sorularına cevap niteliğindeki Tree Mapping Digital Art Show-Ağacın Nefesi çalışması, Zenger sanatçılarından Ali Aşkın Elibol’un kreasyonu ile gerçekleşti. Çalışmada Berkay Daver yaratıcı kodlama ile Güneşin Aydemir metin yazarlığı ve sesi ile yer aldığı gösteride müzik ve görseller, metin komutları aracılığıyla görüntüler oluşturan yapay zeka ortamında İdil Acim tarafından üretildi.

Ayrıca Zorlu Center misafirleri, sound artist Selim Siyami Sümer ile birlikte bitkilerin biyoelektrik sinyallerinden üretilen nota ve ritm akışına filtreler uygulanarak gerçekleştirilecek ses tasarımlarına farklı bir deneyimle tanık oldu.

Sürdürülebilir Pazar Düzenlendi

Festivalin en ilgi çekici etkinliklerinden biri de sürdürülebilirliği odağına alana markaların yer aldığı Sürdürülebilir Pazar oldu. Sürdürülebilir Pazar’da, Alakok, Bodrum Ecoprint, Dogist, Eataly, Geleneksel Pazar, Lindos, Mah-Roc, Soapy Co., Yelim Özdinç, Krijen, Y.woodstudio, Zorlu Enerji&Alaşehir Kadın Koop. ve Linens yer aldı.

Alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak katıldığı sürdürülebilirlik söyleşileri, çocuklar ve yetişkinler için ekolojik atölyeler, farkındalık yaratacak etkinlikler sundu. Sıfır Atık Mutfak Atölyesi, ECO Print Atölyesi, Krijen-Vücut Nemlendiricisi Yapımı Atölyesi, Mah-Roc- Tişörtlerden Çantaya İleri Dönüşüm Atölyesi, Dogist ile Recycle-Tasmanı Kendin Tasarla Atölyesi, Lindos-Doğal Temizlik Ürünü Yapımı Atölyesi ve Soapy Co.-Doğal Tonik Yapımı atölyesi ilgi gördü.

Bahar Akıncı, Öyküm Çelik ve Gözde Yolaç Savaş ile Ütopik bir Dünya için Yeni Yaklaşımlar Söyleşisi, Geleneksel Pazar ile Diyetisyen ve Sağlıklı Beslenme Uzmanı Gülden Kılınç Sağlıklı Mutfak – İyi Gelecek söyleşisi, Waternet ve Fütürist Ufuk Tarhan ile Asıl Daha İyi bir Geleceğe Susadık! söyleşisi, Plume Mag ile Zeynep Göğüş ile Sürdürülebilirliğin Çağdaş Türk Edebiyatına Yansımaları’nın yanı sıra Esra Karaduman ve Berk Kır ile Doğa, Sanat, Estetik ve Sürdürülebilirlik başlıklı söyleşileri, Eataly ve Şef Claudio Chinali’nin gastronomide sürdürülebilirliğe verdiği önem doğrultusunda yerel üreticilerle geliştirdiği işbirliklerini Yerellik ve Sürdürülebilirlik çatısı altında bir araya getiren Tarım ve Gıda Yazarı Bilge Keykubat moderasyonunda EATALY LOCALS söyleşisi ve teknoloji yazarı Ergi Şener moderatörlüğünde tasarımcı Ezra–Tuba Çetin ve Ben de Buradayım kurucusu Müjgan Suyaran Aral ile Sürdürülebilir Moda&Giyilebilir Teknoloji söyleşileri ile Zorlu Center ziyaretçileri verimli zaman geçirdi.

Alice Smits Festivalin Konukları Arasındaydı

Çevreyi yaşayan bir laboratuvar olarak kullanan ve uluslararası bir sanat, doğa ve teknoloji platformu olarak tanımlanan Zone2Source Amsterdam Direktör ve Küratörü Alice Smits de festivalin konuşmacıları arasında yer aldı. İnsanlar, doğa, teknoloji arasındaki yeni ilişkileri keşfetmek için yeniden gözlemlemek ve deneyimlemek üzerine çalışmalarda yer alan Smits, Eco Love Fest’e farklı bir eksende katkı sağlayarak, sanat, doğa ve teknolojiye dair küratoryal yaklaşımını paylaştı.

Sürdürülebilir bir kültürel değer olarak dokumacılığı ele alan ve Türkiye coğrafyasında konuya dair derin araştırmalar yaparak bir belgesel ortaya çıkaran Coşkun Aral ise Müge Aral ve Serra Oruç eşliğinde Sürdürülebilir Bir Kültürel Değer Olarak Dokumacılık söyleşisiyle festivalde yer aldı.

Suyun Görsel Hikayesi Anlatıldı

Eco Love Fest kapsamında Victor Kossakovsky’nin 2018 yapımı belgesel filmi Aquarela, Zorlu Center izleyicisi ile buluştu. İzleyiciler suyun dönüştürücü güzelliği ve saf gücüne; bu en değerli elementin öngörülemezliği karşısında insanın yetersizliğine dair derinlikli bir yolculuğa tanık oldu. Aquarela’da; yüzeyi tamamen buz tutmuş Baykal Gölü’nden Miami’yi vuran Irma Kasırgası’na ve Venezuela’da bulunan, dünyanın en yüksek şelalesine uzanan film, iklim değişikliğinin gittikçe daha çok etkilediği suyun görsel hikayesini anlatıyor.

Zorlu Center misafirleri ayrıca festival boyunca Selin Geçit, Nilipek ve Pandami Müzik konserleri ile eğlenceli dakikalar geçirdi.

EkoIQ Editör