Borusan Holding’in sürdürülebilirlik odaklı Geleceğe İlham Buluşmaları’nın Mart ayı konukları sosyal gastronomi şefi Ebru Baybara Demir ve Şef Türev Uludağ oldu. Moderatörlüğünü ekoIQ Yayın Yönetmeni Barış Doğru’nun yaptığı programda; afet bölgesindeki insanların koşullarını iyileştirmenin ve hayata tutulabilmelerine destek vermenin önemi konuşuldu.
Borusan Holding’in her ay düzenlenen Geleceğe İlham Buluşmaları’nın Mart ayı konukları, deprem felaketi sonrasında bölgede aktif bir şekilde yer alan ve kurduğu mutfaklarla binlerce kişiye sıcak yemek ulaştıran Sosyal Gastronomi Şefi Ebru Baybara Demir ve Şef Türev Uludağ oldu. Programın moderatörlüğünü ise ekoIQ Yayın Yönetmeni Barış Doğru yaptı.
Depremin meydana geldiği 6 Şubat itibarıyla hızlı bir şekilde koordine olarak bölgeye ulaşan ve burada mutfak kurarak depremzedelere, arama-kurtarma ekiplerine ve gönüllülere sıcak yemek ulaştıran Ebru Baybara Demir, ekibiyle birlikte dört şehirde yüz binlerce öğün yemek çıkardı. Mutfak 24 saat boyunca çalışırken Türkiye’nin dört bir yanında pek çok gönüllü şef de bu zor süreçte ihtiyaç sahiplerinin yanında oldu. Beş mutfakta pişen yemeklerin sayısı 3.500.000 kabı geçerken sistemin sürdürülebilirliği için bölge halkından istihdam da sağlandı.
Yarayı İyileştirmenin Önemi
Konunun yemek pişirip dağıtmak değil, birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayan Ebru Baybara Demir, burada kalan insanların koşullarını iyileştirmenin ve hayata tutulabilmelerine destek vermenin, yaraya pansuman yapmanın değil, yarayı iyileştirmenin önemine değindi. “Türkiye çok büyük ve acı bir sınav verdi. Şunu gördük ki acıda da sevinçte de bir araya gelebilen ve dayanışmayı çok iyi bilen bir toplumuz” diyen Ebru Baybara Demir, bundan sonraki adımın ileriyi planlamak, kurulan sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak olduğunu dile getirdi.
“Birliktelikten Ortak Bir Değer Çıkıyor”
Bölgede gönüllü ihtiyacının sürekli olduğunu altını çizen Şef Türev Uludağ ise “Burada artık yemek yapmanın ötesine geçtik. Herkes elini taşın altına koymalı. Birliktelik çok güçlü bir kelime. Bu kelimenin altını doğru paydaşlarla doldurursak ortaya bir değer çıkıyor. Herkesi kapsayarak birlikte hareket etmemiz gerekiyor” dedi.
Deprem bölgesinde ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Borusan, depremin ilk günlerinde AFAD’a fon aktarmanın yanı sıra afet bölgesinde ihtiyacı olanlara ulaştırılmak üzere maddi destek sağlamak isteyen Borusanlılar için Borusan Afet Destek Fonu oluşturdu. Afetzedelerin acil ihtiyaç duyduğu uyku tulumu, ısıtıcı, kıyafet gibi ayni yardımlar da şirket ve Borusan Gönüllüleri organizasyonu ile toplandı. 700’ü aşkın Okyanus Gönüllü Borusanlı, arama-kurtarma ve sahada ihtiyaç olan diğer çalışmalarla ilgili destek verdi. Ayrıca Borusan Grubu ve Borusan Kocabıyık Vakfı da bölgedeki yaşam ve eğitim koşullarının yeniden oluşturulması ve iyileştirilmesi için önümüzdeki dönemde kullanılmak üzere kaynak ayırdı.