#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey
Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı

Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı Toplumsal ve Çevresel Sorunlara Eğiliyor

Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı’nda, iklim kriziyle mücadele ve eşitsizlikleri azaltma temalarında hayata geçen projeler öne çıkıyor. Program, seçilen projeler için hibe desteği sunmanın yanı sıra mentorluk desteği, kapasite ve proje geliştirme, finansal sürdürülebilirlik gibi desteklerde de bulunuyor.

Borusan Holding, Impact Hub İstanbul işbirliği ile hayata geçirdiği Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı kapsamında, Sağır ve İşitme Engelli Kadın Hakları Eğitim Platformu, Zaman Yolcusu Kreta ve Marmara’nın Umudu Pina projelerine devam ediyor. Program, seçilen projeler için sunduğu 200.000 TL hibe desteğinin yanı sıra mentorluk desteği, kapasite ve proje geliştirme, finansal sürdürülebilirlik, paydaş haritalandırma, iletişim yönetimi ve topluluk oluşturma gibi çeşitli desteklerde bulunuyor.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Temelli Haklar

İkinci katılımcı buluşmasını gerçekleştiren Borusan Holding ve Impact Hub İstanbul, projelerin gelişmelerini yakından takip ederken iletişim çalışmalarında uzman mentorlar ile ekiplerin görüşmelerine aracılık ediyor ve farkındalık artırma odaklı etkinlikler tasarlamalarına destek oluyor. Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı’nda Ayşe Damla İşeri Sunman’ın ve Diclehan Sönmezoğlu’nun Dem Derneği aracılığıyla hayata geçirdiği Sağır ve İşitme Engelli Kadın Hakları Eğitim Platformu, Türkiye’deki sağır ve işitme engelli kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği temelli hakları ile ilgili farkındalığını artırmayı amaçlıyor.

İklim Krizinin Çocuklar Üzerindeki Etkisi ve Müsilaj Sorunu

Nesra Gürbüz ve Gülşah Özdemir Koryürek, Zaman Yolcusu Kreta isimli projesinde iklim krizinin çocuklar üzerindeki etkisine odaklanarak bu konuyu çocuklara ve yetişkinlere bir animasyonla anlatmayı amaçlıyor. Prof. Dr. Mustafa Sarı liderliğinde hazırlanan Marmara’nın Umudu Pina projesinde ise Marmara Denizi’ndeki müsilajın ve iklim değişikliği sebebiyle yaşanan ekosistem tahribatının etkilediği, dünyada yalnızca Marmara Denizi’nde bulunan ve dakikada 6 litre suyun temizlenmesini sağlayan Pina popülasyonlarını, bilimsel verilerle, farkındalık çalışmalarıyla ve koruma stratejileriyle korumayı amaçlıyor.

Üç proje ekibi, bugüne kadar 4 saat eğitim, 4 saat mentorluk desteği alırken programın bundan sonraki süreçlerinde projelerin gelişimine katkı sağlamak üzere eğitim ve etkinlikler düzenlenmesi planlanıyor. Projelerin Haziran ayında tamamlanması ile sonlanacak olan Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı, iklim krizi ile mücadelede ve eşitsizlikleri azaltmada toplumsal ve çevresel meselelere dikkat çekerek fark yaratmayı hedefliyor.

EkoIQ Editör