Büyükada’da gerçekleştirilen deniz dip temizliği dalışında çim biçme makinesinden araç lastiğine gözlükten teneke kutulara varıncaya dek çok miktarda atık toplandı. Büyükada sahiline çıkarılan atıklar geridönüşüm için Adalar Belediyesi’ne teslim edildi.
Deniz temizliğine katkıda bulunmak ve bu konudaki farkındalığı artırmak üzere Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu’nun koordinasyonunda, Marmara Sualtı Merkezi’nin teknesiyle Piri Reis Üniversitesi, Su Altı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği, Denizciler Dayanışma Derneği (DAK/SAR) ve İş Bankası çalışanlarından oluşan dalgıçların katılımıyla Büyükada açıklarında sualtı dip temizliği dalışı gerçekleştirildi. Dalış esnasında çim biçme makinesinin yanı sıra gözlük, çeşitli ebatlarda araç lastiği ve teneke kutu gibi çok miktarda atık denizden çıkarıldı. Atıklar Büyükada sahiline çıkarılarak, geridönüşüm amacıyla Adalar Belediyesi yetkililerine teslim edildi.
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Lideri Gamze Yalçın, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan 14. madde olan Sudaki Yaşam başlığı altındaki okyanusların, denizlerin, deniz kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir kullanılması hedeflerinin, üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz için önemine dikkat çekti. Yalçın, “Denizlerin korunmasına, bilimsel bilginin artırılmasına ve araştırma kapasitesinin geliştirilmesine katkıda bulunmayı ana hedeflerimizden biri haline getirdik. Bu defa çalışanlarımızı da sürece dahil etmek ve konuyla ilgili farkındalığı artırmak üzere bir deniz dip temizliği çalışması gerçekleştirdik” dedi.