#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey

Türetim Ekonomisi, Kapitalizme Alternatif Olabilir mi?

Türetim ekonomisi; doğaya ve topluma minimum negatif veya olabildiğince pozitif etki eden, onarıcı, makro ölçekli döngüsel bir ekonomi. 29-31 Mayıs tarihleri arasında, Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde düzenlenecek olan Türetim Ekonomisi Konferansı IPEC2024’te, küresel ekolojik ve sosyal değişimin gerekliliği, hatta kaçınılmazlığı tartışılacak ve çözüm önerileri sunulacak. 

Türetim Ekonomisi Konferansı IPEC2024, 29-30-31 Mayıs tarihlerinde, Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde düzenlenecek. Türetim ekonomisi ve yeni bir sürdürülebilir ekonomik vizyona odaklanacak konferansta; küresel ekolojik ve sosyal değişimin gerekliliği, hatta kaçınılmazlığı tartışılacak; çözüm önerileri sunulacak. Türkiye’den ve dünyanın farklı yerlerinden uzmanlar konferansta bilgi ve deneyim paylaşımında bulunacak.

IPEC2024, alternatif ekonomi modelleri ve sürdürülebilir gelecek üzerine odaklanacak ve türetim ekonomisi konusundaki yenilikçi düşüncelerin paylaşılmasına olanak sağlayacak. Katılımcılar, konuşmacıların sunumlarını dinlemenin yanı sıra paralel oturumlar ve interaktif çalışma gruplarıyla konu hakkında derinlemesine tartışma imkanı bulabilecek.

Konferansla ilgili ayrıntılı  bilgi almak ve katılım kaydı yaptırmak için https://2024.turetim.org sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Konferansa Dünyanın Farklı Yerlerinden Uzmanlar Katılıyor
  • Amanda Kiessel, Good Market’in kurucusu ve sürdürülebilirlik ve türeticilik hareketleri alanında küresel çapta bir deneyime sahip bir Ashoka Fellow.
  • Melanie Rieback, Nonprofit Ventures’in Kurucu Ortağı ve CEO’su olarak sosyal girişimcilik ve teknoloji alanında çalışıyor.
  • Leida Rijnhout, World Fair Trade Organization’un CEO’su olarak küresel adalet ve ticaret konularındaki lider.
  • Erinch Sahan, Doughnut Ekonomisi Eylem Laboratuvarı’nda İşletme ve Girişimcilik alanında sürdürülebilir ekonomiye dair yenilikçi yaklaşımlar sunuyor.
  • Aylin Seçkin, Ottawa Üniversitesi’nde Misafir Öğretim Üyesi olarak ekonomi, kripto paralar, sanat ve NFT’ler konularında çalışmalar yürütüyor.
  • Makoto Nishibe, Good Money Lab’in Kurucu Direktörü ve Senshu Üniversitesi’nde Profesör, alternatif para birimleri konusunda dünyanın en önemli uzmanlarından.
  • Vincent Liegey, Degrowth hareketinin liderlerinden, disiplinlerarası bir araştırmacı olmasının yanı sıra Cargonomia’nın da kurucusu.
  • Christian Felber, “Economy of the Common Good” Kurucusu olarak sürdürülebilir ekonomik modellerin geliştirilmesine öncülük ediyor.
  • Uygar Özesmi, Good4Trust.org’un Kurucusu ve Kışkırtıcısı, Türetim Ekonomisi Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak ekolojik ve sosyal açıdan adil bir ekonomi mücadelesi veren bir Ashoka Senior Fellow.
  • Erinç Yeldan, Kadir Has Üniversitesi, Ekonomi bölümünde profesör olarak yeşil ekonomi politikası, yeşil adil dönüşüm ve sürdürülebilir kalkınma üzerine çalışmalar yürütüyor.
Türetim Ekonomisi nedir?

Türetim ekonomisi; doğaya ve topluma minimum negatif veya olabildiğince pozitif etki eden, onarıcı, makro ölçekli döngüsel bir ekonomi modelidir. Üretimden tüketime kadar olan süreçlerin sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda şekillendirilmesini amaç edinir.