Zorlu Holding’in, Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğiyle gerçekleştirdiği Akıllı Hayat Akademisi’nin “Sürdürülebilirlik 101” eğitiminde sürdürülebilirlik alanındaki güncel gelişmeler, yeni kavramlar ve yaklaşımlar ele alındı.
Zorlu Holding, Akıllı Hayat 2030 vizyonu çerçevesinde çalışanlarının sürdürülebilirlik alanında bilgi birikimini artırmak üzere Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ile birlikte dört yıldır eğitim programları düzenliyor. Sürdürülebilirlik alanındaki en güncel gelişmeler, yeni kavramlar ve yaklaşımların mercek altına alındığı eğitim programının 4. dönemi geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Akıllı Hayat Akademisi’nin beş hafta süren “Sürdürülebilirlik 101” eğitimine yaklaşık 300 Zorlu Grubu çalışanı katıldı.
Prof. Dr. Begüm Özkaynak, Gooinn Kurucusu Yavuz Çingitaş, S360 Strateji ve Dönüşüm Kıdemli Ortağı A. Eren Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Salman Öztürk, S360 Strateji ve Dönüşüm Lideri Erman Fenerci, Prof. Dr. Itır Erhart, Prof. Dr. Yaman Barlas, Prof. Dr. Fikret Adaman, Dr. Behice Ertenü, Dr. Ecmel Ayral gibi alanında uzman isimler, Sürdürülebilirlik 101 eğitimi kapsamında katılımcılarla buluştu. Eğitimde; sürdürülebilirliğin temelleri, girişimcilik ve inovasyon, kurumsal sürdürülebilirlik, kapsayıcılık ve çeşitlilik gibi başlıklar altında dersler yer aldı.
Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, “Dünyanın hızlı bir değişim ve dönüşüm içerisine girdiği günümüzde artık tüm kurumlar, şirketler, holdingler her alanda sürdürülebilirliği odağına alarak işlerini yürütmeye gayret ediyor. Artık hepimiz farkındayız ki; daha iyi bir gelecek ancak çevresel, sosyal ve yönetişimsel alanlarda performansımızı iyileştirerek mümkün olabilir” dedi.
“Önemli Sorunlar İnsanlığı Yeni Bir Düzen Arayışına İtiyor”
Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı Türkiye YK Üyesi Dr. Tamer Atabarut ise şunları söyledi: “Giderek daha fazla etkisini yaşar olduğumuz iklim krizi, biyoçeşitlilik kaybı ve kaynakların hızla tükenmesi, öte yandan sarılması gereken savaş ve pandeminin hasarları gibi önemli sorunlar, insanlığı yeni bir düzen arayışına itiyor. İçinde bulunduğumuz bu dönem, şirketlerin finansal başarı elde etmelerinin yanı sıra çevreye ve insana duyarlı iyi kurumsal yönetişim uygulamalarını ilke edinmelerinin önemini ortaya koyuyor. Klasik iş modellerinin yerine, kurumsal sürdürülebilirlik yaklaşımını benimseyen şirketler bu süreçte öne çıkıyor.”