#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey

Annual Food Agenda Konferansı 11-12 Kasım’da

Annual Food Agenda (AFA), 11-12 Kasım 2021 tarihleri arasında Türkiye’de ilk defa Foodback – Impact Hub Istanbul ve EIT Food ortaklığında online (dijital) olarak  gerçekleştirilecek. 

Annual Food Agenda (AFA) Konferansı 11-12 Kasım tarihlerinde EIT Food desteği ile Türkiye’de ilk defa online olarak gerçekleşecek. Etkinlik, 2 gün boyunca AFA’nın ana hedefleri altında tüketicilerin gıda ve tarıma ilgisini artırmak ve onları tüm değer zincirine dahil ederek, yedikleri gıdalar hakkında düşünmeye teşvik etmek amacıyla farklı paneller düzenleyecek.

AFA Konferansı, tüketicilerin ilgisini çekmek ve tüm değer zincirini sürece dahil ederek tüketicileri yedikleri gıdalar hakkında düşünmeye teşvik etmeyi hedefliyor. Aynı zamanda, tüketicinin gıda sistemini daha iyi anlamasını sağlamak için gıdayla bağlantılı ve bağlantısız günlük ortamlarda akademi, endüstri, üreticiler ve tüketiciler arasındaki etkileşimi artırmak amaçlıyor.

11-12 Kasım tarihleri arasında online olarak gerçekleşecek Annual Food Agenda’da, “Dikey Tarım, Yok Olma Tehlikesindeki Sektörler, Yeni Doğan Sektörler, Atıksız Mutfak, Döngüsel Ekonomi” gibi konu başlıkları yer alacak. Programda sektör temsilcileri ile her başlık derinlemesine konuşulacak ve her oturumun çıktıları 2 günün sonunda izleyiciler ile paylaşılacak. Program Güneşin Aydemir Buğday Derneği, Neriman Eralp Kalyoncuoğlu Anadolu Efes, Zafer Kızılkaya Akdeniz Koruma Derneği, Merve Gülistan MGA Tarımsal Danışmanlık, Aslı Elif Tanuğur Samancı Bee’o Propolis, Berkay Tunalı Toprağın Uyanışı Belgeseli, Durukan Dudu Anadolu Meraları, Alican Karaca Bundle Kitchen, Cemre Torun Ruhun Doysun, Ahmet Güney Plant Factory, Ayça Dündar SoluBlue, Dr. Öğretim Üyesi Berat Haznedaroğlu Boğaziçi Üniversitesi ve Duygu Yılmaz Biolive gibi alanında uzman kişilerin katkıları ile gerçekleşecek.

Programın ilk günü, Tohumdan Sofraya Döngüsel Ekonomi başlıklı oturum ile başlıyor. Kırmızı – Mavi Okyanus (Farklılık Yaratmak Mümkün), Yok Olma Tehlikesindeki Sektörler ve Rejeneratif Tarım Uygulamaları başlıklı paneller gerçekleşecek. İkinci günde ise Atıksız Mutfak & Restorancılık, İklim Krizinin Getirdikleri & Döngüsel Gıda Düzeni, Yeni Doğan Sektörler ve Annual Food Agenda Manifesto konuları altında gıda atığından iklim değişikliğinin gıda ile ilişkisine birçok konu ele alınacak.

Annual Food Agenda (AFA), EIT Food tarafından desteklenen ve Avrupa Komisyonu organı EIT’den fon alıyor. EIT Food, gıda ekosistemlerini dönüştüren ve sağlıklı, kaliteli gıdaya erişim sağlayan, çevremizi iyileştiren yenilikçi ve ekonomik açıdan sürdürülebilir girişimleri destekleyen bir topluluk.

AFA ise Universidad Autónoma de Madrid-IMDEA Food tarafından, 4 Avrupa ülkesinden gelen gıda endüstrisi şirketleri, üniversiteler ve araştırma merkezleri dahil olmak üzere 10 kilit ortağın katılımıyla koordine ediliyor. Polonya, İspanya, Birleşik Krallık ve Finlandiya’nın yanı sıra bu sene Türkiye ve Romanya AFA’ya dahil oldu.

Annual Food Agenda Konferans programına ve akış bilgisine bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

EkoIQ Editör