İstanbul Politikalar Merkezi-Sabancı Üniversitesi-Stiftung Mercator Girişimi, Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Fransız Kalkınma Ajansı “Özel Koşulların Ötesinde: Türkiye ve Küresel İklim Değişikliği Politikaları” başlığıyla bir “Genç Araştırmacılar Çalıştayı” düzenlemektedir. Çalıştay 16-17 Nisan 2015 tarihlerinde Marmara Üniversitesi Sultanahmet Kampüsü’nde gerçekleşecektir.
“Özel koşullar” söyleminin ötesine geçmek ve bu alandaki bilgi açığına katkıda bulunmak için, bu Genç Araştırmacılar İklim Politikaları Çalıştayı küresel iklim değişikliği rejimi içerisinde Türkiye’nin durumuna odaklanacak bir düşünme alanı yaratmayı amaçlamakla birlikte daha geniş ölçekte meselelere de değinecektir.
Bu anlamda aşağıdaki listeyle sınırlı kalmayacak geniş bir yelpazede araştırma bildirileri çağırılmaktadır:
-Türkiye’nin iklim değişikliği politikaları: Fırsatlar ve Sorunlar
-Dış politika boyutları ve Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi
-İklim değişikliğiyle mücadelede kurumlar ve politika araçları
-Etkiler, kırılganlıklar ve anahtar sektörlerde uyum
-Toplumsal cinsiyet ve iklim değişikliğine cevaplar
-Türkiye için enerji ve azaltım olanakları
-İklim değişikliği ve yerel yönetimler
-İklim değişikliği ve özel sektör
-Çevre ihtilafları ve iklim değişikliği
-Toplumsal hareketler ve iklim değişikliği
-İklim değişikliği temsilleri ve medya
-İklim finansı
Bu çalıştay içerisinde kıdemli araştırmacıları, STK’lardan ve devlet kurum/kuruluşlarından uzmanları da davet etmekle birlikte özellikle genç araştırmacılar (yüksek lisans, doktora öğrencileri ve doktora sonrası araştırmacılar) çalışmalarını sunmak için teşvik edilmektedir. Bu çalıştaya kabul edilecek bildiriler bir derleme kitapta veya uluslararası bir hakemli akademik derginin özel sayısı için değerlendirilecektir.
Türkçe ve İngilizce bildiri sunulabilir. Sunulacak bildiriler için 300 kelimelik özetler 22.02.2015 tarihine kadar beklenmektedir. Mart 2015 başında kabul edilen bildiriler duyurulduktan sonra 01.04.2015 tarihine kadar 800-1000 (maksimum) kelimelik genişletilmiş özetler istenecektir.
Bildiri özetleri ve çalıştayla ilgili sorular şu adrese yönlendirilmelidir: [email protected]
– See more at: