#ekoIQ Sivil Toplum “COVID-19 Döneminde Göç ve Toplumsal Bütünleşme Süreçleri: Türkiye Deneyimi” 15 Aralık’ta
Sivil Toplum

“COVID-19 Döneminde Göç ve Toplumsal Bütünleşme Süreçleri: Türkiye Deneyimi” 15 Aralık’ta

“Yerel Yönetişim ve Göç Buluşmaları” kapsamında MBB Göç Politikaları Merkezi (GPM), 15 Aralık’ta “COVID-19 Döneminde Göç ve Toplumsal Bütünleşme Süreçleri: Türkiye Deneyimi” başlıklı bir Uluslararası Göçmenler Günü etkinliği gerçekleştirecek.

Marmara Belediyeler Birliği (MBB), Türkiye Belediyeler Birliği, Çukurova Belediyeler Birliği ve İsveç Yerel Yönetimler ve Bölgeler Birliği işbirliğinde yürütülen “Türkiye Yerel Yönetişimde Rezilyans” (RESLOG-Türkiye) Projesi kapsamında belediyelerin göçmen ve mültecilerle ilgili çalışmalarında kapasite gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla Bilgi Zeminini Geliştirme Faaliyetleri başlatmıştı.

Belediyelerin göç karşısında karşılaştıkları kentsel sorunları ele alırken göz önünde bulundurmaları gereken planlama yaklaşımı, katılım, yönetişim, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, iklim değişikliği gibi ortaklaşan konular ile belediye deneyimlerinin ele alındığı 16 kitaptan oluşan Yerel Yönetişim ve Göç Dizisi (2018-2021) üretilmiş ve etkinlikler düzenlendi.

15 Aralık 2021 Çarşamba günü ise 10.00-12.00 saatleri arasında Zoom uygulaması üzerinden online olarak “COVID-19 Döneminde Göç ve Toplumsal Bütünleşme Süreçleri: Türkiye Deneyimi” başlığıyla Uluslararası Göçmenler Günü etkinliği gerçekleşecek. MBB Göç Politikaları Merkezi (GPM) bünyesinde düzenlenen “Yerel Yönetişim ve Göç Buluşmaları” kapsamında COVID-19 pandemisi sürecinde göçmen ve mültecilerin sağlık, eğitim, barınma alanlarında ve çalışma yaşamında karşılaştıkları zorluklar değerlendilecek.

Bilkent Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saime Özçürümez yürütücülüğünde gerçekleştirilecek etkinlikte  belediyeler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve mahalle grupları tarafından geliştirilen çözümlerin sunulacağı bir soru-cevap oturumu düzenlenecek.

About Post Author