Ekonomi

Temel Bir İnsan Hakkı: “Eşit Değerde İşe Eşit Ücret”

18 Eylül Birleşmiş Milletler tarafından “Uluslararası Eşit Ücret Günü” olarak kabul ediliyor. Başta Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Türkiye’nin de.

Okumaya Devam Et
Ekonomi

Daha İyi Bir Yarın için Güney Dayanışması Büyüyor

Büyük çoğunluğu gelişmekte olan ya da az gelişmiş olan Güney ülkeleri arasındaki işbirliği giderek büyüyor. Bu ülkelerin kendi kendine yeterliliğini.

Okumaya Devam Et
Ekonomi

Geçim Masraflarındaki Artış Çalışanların Yaşam Kalitesini Düşürüyor

Yeni bir anketin sonuçları, çalışanların %73’ünün son bir yılda sosyalleşmeye ayırdığı bütçeyi azalttığını göstermekle birlikte % 53’ünün de son bir.

Okumaya Devam Et
Ekonomi

İkinci El Satış Çevresel Etkiyi Azaltıyor

İkinci el satış sayesinde Türkiye’de her yıl 15 milyondan fazla ürün yeniden hayat buluyor. Böylelikle yılda 50 milyon metreküp su;.

Okumaya Devam Et
Ekonomi

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın Finansmanı

“Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın finansmanı için gereken yıllık yatırım açığı 2,5 trilyon dolar. İklim eylemi için gereken finansman açığı 4 trilyon.

Okumaya Devam Et
Ekonomi

“Yüksek Sanayi Elektrik Fiyatı Enflasyonu Direkt Olarak Etkiliyor”

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektriğe 1 Temmuz’dan itibaren zam geldiğini duyurmuştu. Zammın etkisi, bu ayki faturalarda görülmeye başlandı. Sektörde.

Okumaya Devam Et
Ekonomi

Süper Seçim Yılında Küresel Ekonomide Belirsizlikler Sürüyor

Bu yıl dünya nüfusunun yaklaşık %49’u sandığa giderek oy kullanıyor. Ekonomi ve sermaye piyasalarının ele alındığı, 2024 yılının ikinci çeyreğiyle.

Okumaya Devam Et
Ekonomi

Aşırı Sıcaklar Depresyon ve İş Gücü Kaybına Yol Açıyor

Aşırı sıcaklık çalışan sağlığı ve refahı üzerinde etkili olmanın yanı sıra hayati önem taşıyan tedarik zincirlerini de kesintiye uğratıyor. Aşırı.

Okumaya Devam Et
Ekonomi

Dünyada Yüz Milyonlarca Genç İş Gücünün Dışında

Son tahminlere göre, genç istihdam ihtiyaçlarını karşılamak için önümüzdeki 15 yıl içinde 600 milyon iş olanağı yaratılması gerekecek. 2021’de yaklaşık.

Okumaya Devam Et
Ekonomi

ESG ve Hisse Senetleri: Finansal Başarının Anahtarı Sürdürülebilirlik mi?

Güçlü ESG yatırımları yapan ve halihazırda zengin bir ESG yatırım portföyüne sahip firmalar, yeşil dönüşüm ekseninde yapılan düzenlemelere uyum sağlamakta.

Okumaya Devam Et