14 Çocukları ve Gençleri Güçlendiren Girişimler
Allianz Grubu’nun Impact Hub işbirliğinde yürüttüğü “Gelecek Nesilleri Cesaretlendirmek” programı dört ülkede uygulanıyor. Türkiye’den Reflect, BinYaprak ve Scode da yatırıma hazır ilk 10 sosyal girişim arasına girmeyi başardı.
18 Türkiye’nin İklim Politikaları Cinsiyete Duyarlı Değil
Küresel Denge Derneği, “Türkiye’de İklim Değişikliği Mücadelesinde Kayıp Bileşen: Kadın” başlıklı bir proje gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Dr. Nuran Talu ile kadının iklim değişikliğiyle mücadeledeki konumunu konuştuk.
26 Analar ve Kuzuları Bu Yıl Datça’da!
Analı Kuzulu Oluşumu, 2018 yazında Datça Kızılbük Ahşap Evleri’nde 25 Haziran ve 30 Temmuz’da iki kamp yapacak.
28 “Yerel Yönetimleri Sivilleştiriyor, Sivil Toplumu Yerelleştiriyoruz”
Yerel İzleme Araştırma ve Uygulamalar Derneği’nin (Yerel-İz) hazırladığı, “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Yerelleştirilmesinde İyi Örnekler Kitabı”nı derneğin kurucularından Elif Avcı ve İkbal Polat ile konuştuk.
37 Önce Eşitlik!
Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin 10’uncusu olan “Eşitsizliklerin Azaltılması”, ülke içi ve ülkeler arasında eşitsizliği azaltmayı; uluslararası ekonomik ve finansal karar alma mekanizmalarında gelişmekte olan ülkelerin sesini yükseltmeyi amaçlıyor.
38 Kriller, Okyanuslar ve Geleceğimiz
Greenpeace, Ocak ayında “Antarktika Okyanusu’nu Koru” isimli yeni bir kampanya başlattı. Peki söz konusu koruma alanının ilan edilmesi neden tüm dünyanın geleceği için önemli?
44 Bu Kutudan Sanat Çıkıyor!
Kutuda Sanat Var, her ay içinizdeki sanatçıyı yaşatmanız için profesyonel sanat malzemelerini kapınıza getiriyor. Kurucusu Sarp Süerdaş “kutuları” anlattı.
52 Dijitalleşmenin Kadının Fırsat Eşitliğine Nasıl bir Etkisi Olur?
Dijitalleşmeyi, kadınların kendilerini ifade etme ve katkılarını artırma yeteneklerini geliştirmesi yolunda önemli bir köprü olarak görebiliriz.
55 DOSYA: Linyit Yanmaz! Yakar!
Türkiye’nin enerji alanındaki gündemini uzun bir zamandır yerli ve milli enerji politikası oluşturuyor. Bu politika çerçevesinde yenilenebilir enerji alanında yatırımların artmaya başladığını görüyoruz. Ancak madalyonun öteki yüzünde linyit yakıtlı termik santrallar var. Türkiye’de işletilen toplam 27 kömürlü termik santralın 14’ü linyit yakıtlı. 24 tanesi de yolda. Etrafımız termik santrallarla çevriliyor ve teslim olmamız isteniyor! Bu teslim çağrısına ise en güçlü tepki Eskişehir, Tekirdağ ve Çanakkale’den geliyor. Bize de onların bu güçlü duruşlarını, termik santrallara neden karşı olduklarını anlatmak düşüyor.
102 “Yavaş Zeytin” Buluşması
Slow Olive Etkinliği’nin ikincisi 13-15 Nisan’da gerçekleştirildi. Etkinlik, zeytincilik konusunda başka bir dünyaya adım atmak gerektiğini hatırlattı bizlere…
106 Blockchain Tarımı Nasıl Dönüştürür?
Blockchain teknolojisi, tüm dünyayı, iş yapma biçimlerini, ekonomik modelleri ve bankacılığı tümüyle değiştirme potansiyeline sahip. Peki bu teknoloji modern tarım metodolojilerinde nasıl bir pozitif bir yıkım yaratabilir?
112 Belediyelerin Yönetişim Karnesi Ne Söylüyor?
Argüden Yönetişim Akademisi, “Vatandaş Bakışıyla İstanbul İlçelerinin Belediye Yönetişim Karnesi” adlı bir çalışma hazırladı. Araştırma Programları Yöneticisi Dr. Fatma Öğücü Şen ve Yerel Yönetişim Uzmanı İnan İzci ile çalışmanın sonuçlarını konuştuk.
120 Şirketler 2°C’lik Dünyaya Ne Kadar Hazır?
Paris Anlaşması’ndan sonra şirketler, iklim ile ilgili riskleri anlamak ve yeni karbon düzenlemelerine uyum sağlamak için öncelikli uygulamalarını belirlemeli.
122 Yeşil Yerleşkeler ve LEED ND
Son yıllarda Türkiye’de, çoğunlukla da İstanbul’da kentsel dönüşüm uygulamalarının gitgide yaygınlaştığını söyleyebiliriz. Bu bölgelerde daha sürdürülebilir bir yapı ortaya koyabilmek, kentlerimizin geleceği açısından son derece önemli.