Disiplinler arası üretim ve buluşmalara alan açmaya devam eden KTSM, başlattığı yeni projesinde bütüncül bakış açısıyla sürdürülebilirliğin tüm boyutlarını kitaplar aracılığıyla aktaracak.
YAZI: Zeynep ÖZLER, Kale Grubu Kurumsal İletişim Müdürü [email protected]
Eski bir yılı geride bırakırken gelecek yılı umutla karşılamanın yollarını arıyoruz. “İyi Bak Dünyana” hareketine öncülük eden Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM), sürdürülebilirliği odağına alan projelere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Sürdürülebilirlik Adımları Derneği (SADE) ile hayata geçirilen “Bir Dünya Okumak” Söyleşileri isimli projede; sürdürülebilir ve dayanıklı toplumlar inşa etmede kitapların hayati önemi ele alınıyor.
Bilginin Gücü, Yazının Kalıcılığı
Disiplinler arası üretim ve buluşmalara alan açmaya devam eden KTSM, başlattığı yeni projesinde bütüncül bakış açısıyla sürdürülebilirliğin tüm boyutlarını kitaplar aracılığıyla aktaracak. SADE işbirliğiyle hayata geçirdiği “Bir Dünya Okumak” söyleşileri projesi kapsamında ezber bozan yazarlar sürdürülebilirliğe farklı perspektiflerden bakıyorlar.
Bilginin gücüne, yazının kalıcılığına ve kitap kokusunun zamansızlığına inanarak oluşturulan ve içinde tasarım-sanat-sürdürülebilir mimari ağırlıklı özel bir koleksiyondan oluşan KTSM’nin kütüphanesindeki kitaplardan ilhamla hayata geçirilen “Bir Dünya Okumak” projesi kapsamında alanında yetkin ve dünyayı farklı gözlerle yorumlayan anlatıcılarla bir dizi söyleşi düzenleniyor.
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) odağında güncel konuları farklı disiplinlerden kişilerle derinlemesine irdeleyecek olan “Bir Dünya Okumak” söyleşileri, kitaplar aracılığıyla sürdürülebilirliğe farklı pencerelerden bakıyor.
Sorgulama ve Harekete Geçme Olanağı
Kütüphane Haftası’nda adımları atılan proje kapsamında gerçekleştirilen röportajlar, izleyicilere sürdürülebilirliği kapsamlı bir şekilde keşfetme, yazarların sürdürülebilirlik yolculuğuna ortak olma ve hikayelerden ilham alarak sorgulama ve harekete geçme olanağı tanıyor. SADE işbirliğinde hayata geçen bu özgün proje KTSM’nin sorumlu üretim ve tüketim çağrısını da (SKA 12) destekler nitelikte. SADE Başkanı Emrah Kurum’un ifade ettiği gibi, “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın başarıya ulaşması için farklı araçlara ihtiyacımız var. Sanat, dert edindiğimiz meselelerin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlarken tasarım daha etkili çözümlerin üretilmesine katkı sunuyor. Kitaplar ise bizlere aslında yapacak ne kadar çok şeyin olduğunu gösteriyor”.
İlham Verici Bir Model
Murat Yeşildere, Beliz Kudat, Gülin Yücel, Merve Çağlar, Dr. Ferhat Jak İçöz ve Buket Uzuner’in katılımlarıyla gerçekleşen söyleşiler SADE ve KTSM sosyal medya hesapları ve Youtube kanalından izleyiciyle buluşuyor.
Şimdiden kurumların iç iletişim müfredatında sürdürülebilirlik eğitimi modülü olarak yerini alan Bir Dünya Okumak, aynı yöne bakan iki kurumun işbirliği açısından da ilham verici bir model sunuyor. Peki, ya siz bu sene için hangi kitapları okumaya niyet ettiniz? Ve Bir Dünya Okumak’ta kimi dinlemeyi istersiniz?
Bize yazın: [email protected]