#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey
Fark Yaratanlar

“Fark Yaratanlar” 14. Sezon Başvurularını Kabul Ediyor

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı, Türkiye’nin yeni fark yaratanlarını bulmak için 14. Sezon başvurularını almaya başladı. Son başvuru tarihi 30 Kasım olarak belirlenen programda adayların belirledikleri sorunlara getirdikleri çözümlerin somut değişim yaratması, yaratıcı, sürdürülebilir, yaygınlaştırılabilir, şeffaf ve güvenilir olması bekleniyor.  

Sabancı Vakfı’nın 2009 yılından bu yana yürüttüğü “Fark Yaratanlar” programının 14. Sezon başvuruları başladı. Yeni dönemdeki Fark Yaratanlarını arayan programın başvuruları, 30 Kasım 2022 gün sonuna dek gerçekleşiyor.

Fark Yaratanlar Programı, toplumsal sorunların bireysel çaba ve aktif vatandaşlık örneğiyle nasıl çözülebileceğine dair topluma ilham vermeyi hedefliyor. Programın 14. Sezonu’nda da adayların belirledikleri sorunlara getirdikleri çözümlerin somut değişim yaratması, yaratıcı, sürdürülebilir, yaygınlaştırılabilir, şeffaf ve güvenilir olması bekleniyor.

Seçilen Fark Yaratanlar, uzmanlar eşliğinde yapılan ihtiyaç analizi sonrasında uzun soluklu bir yolculuğa başlıyor. Fark Yaratanlar Ağı’na dahil olan kişi ve kurumlar; 1 sezon boyunca Sabancı Vakfı ile birebir çalışma şansına sahip oluyor. Buna ek olarak dahil oldukları ağ içerisinde diğer Fark Yaratanlar ile işbirliği geliştirme, çeşitli atölye ve etkinliklere katılma fırsatını da yakalıyor. Düzenlenen etkinlik ve atölyeler ise yine Fark Yaratanların ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda şekilleniyor. Bununla birlikte, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri dersini alan öğrencilerin oylarıyla belirlenen bir Fark Yaratan, Sabancı Üniversitesi Fark Yaratanlar Özel Ödülü’nün de sahibi oluyor.

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Vakıf olarak öncelikli hedefimiz, sosyal değişimi ülkemizin geneline yaymak. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz Fark Yaratanlar Programı da 13 yılda 44 şehirden toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler üreten 204 bireyi ve kurumu Türkiye’ye tanıttı. Projeler için hazırladığımız ve dijital kanallarımız üzerinden erişime açtığımız hikayeler çok sayıda insana ulaştı. Bu hikayeler aynı zamanda ülkemizdeki fark yaratmak isteyen bireylerin ve kurumların, ‘şikayet etmeyip harekete geçen’ kişilerin ve kurumların hikayeleriydi. Geriye dönüp baktığımızda her bir projenin ülke çapında yarattığı etkiyi gördükçe, bu dönüşümün parçası olmaktan daha da fazla mutluluk duyuyoruz. Bu yıl da toplumsal dönüşüme öncülük etmek üzere çalışan kişi ve kurumların başvurularını dört gözle bekliyoruz” dedi.

EkoIQ Editör