Enerji

GES Proje Tekliflerinde Süreçler Hızlanıyor

GES

Yeni bir ürün ile güneş enerjisi santralı (GES) kurulumu yapan firmaların birkaç dakika içinde kredilendirilebilir proje tasarımları ve teklifler oluşturması sağlanıyor.

Güneş enerjisi sektörüne yönelik hizmetler sunan SolarVis, güneş enerjisi santralı (GES) kurulumu yapan firmalar için birkaç dakikalık sürede kredilendirilebilir proje tasarımları ve teklifler oluşturulmasını sağlayan yeni ürünü Satış Motoru’nun tanıtımını yaptı. 7 Aralık’ta, İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Solarvis CEO’su Samet Yıldırım, ilk olarak güneş enerjisi sektörünün durumu hakkında bilgi verdi. Halihazırda arazilere güneş enerjisi santralları, güneş panelleri kurulduğunu belirten Samet Yıldırım, “Anadolu’da çatılarda da çok fazla güneş sistemleri var ve onlar biraz daha ısı bazlı sistemler. Fakat yarı iletken teknolojisi ile güneşten elektrik üretilebiliyor” dedi.

“Tüketilen Noktada Enerji Üretimi”

Güneş panellerinin şimdilerde daha çok çatılara kurulmaya başlandığını anlatan Yıldırım, “Güneş panellerinin çatılara kurulmasının en büyük sebebi tüketilen noktada enerjinin üretilebilmesi. Bu sağlandığı zaman, sistemdeki kayıplar azaltılmış oluyor ve aynı zamanda arz güvenliği de sağlanıyor. Elektrik kesilse de sistem arz güvenliğini sağlıyor” diye konuştu.

Hem evlere hem de sanayi tesislerinde çatılara kurulan güneş enerjisi santrallarında bazı süreçler olduğunu ve bu süreçlerin çetrefilli olabildiğini dile getiren Yıldırım, “Bunu yapan kurulum firmaları var. Kurulum firmaları fizibilite çalışması, tekliflendirme, sahaya ziyaretler yapıyor. Aynı zamanda da takımını yönetiyor.  Ve bir de kurulum süreci var” dedi.

Özellikle çok sayıda kurulum yapıldığında işin dijitalleştirilmesi gerektiğini aktaran Yıldırım, “Diğer türlü optimize etmek mümkün olmuyor. Biz bu sürecin dijitalleştirilmesine, standartlaştırılmasına ve optimizasyonuna talibiz” sözlerini söyledi

“Son Kullanıcı Güneş Enerjisi Fizibilitesini Yapabiliyor”

Ürettikleri farklı yazılımlar ve modüller olduğunu belirten Yıldırım, “Şimdiye kadar temelde Müşteri Kazanımı dediğimiz bir ürün vardı. Bunu güneş enerjisi sektöründe potansiyel müşteriye ihtiyacı olan herhangi bir firmaya entegre ediyorduk ve şunu sağlıyordu: Müşterilerimizin web sitelerine son kullanıcı girip kendi çatısına güneş enerjisi fizibilitesini yapabiliyordu. Fatura bilgilerini, çatı bilgilerini, konumunu girerek sistemden ne kadar üretebileceğini, güneşten sonra güncel mevzuata göre faturasının ne kadar olacağını, yatırımını ne kadar sürede döndürebileceğini ve çevreye sağlayacağı katkıyı da görüyordu” şeklinde konuştu.

Yeni ürünleri hakkında da bilgi veren Yıldırım, “Müşterilerimizin kendi müşterilerine ön fizibilite ve ön teklif olarak sundukları sistemi daha detay fizibilitesini, detay tekliflendirmesini, tasarımını yapabileceği bir araç tasarladık. Bunu da Ocak itibarıyla kullandırmaya başladık” dedi.

Diğer taraftan paydaşlarla da bağlantı kurduklarını söyleyen Yıldırım, “Bankalara kredi başvuru sürecini kolaylaştırıyoruz. Kurulum sürecinin sigortalanması gerekiyor, kurulum sonrası operasyonel sigortalar var. Bunları da yine dijital olarak sunacağız” diye konuştu. Şirketlerinin 2024 yılı ve sonrasındaki hedeflerini anlatan Yıldırım, Türkiye pazarı ile birlikte başta ABD ve Almanya olmak üzere yurt dışına da açılacaklarını söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

About Post Author