Mikado tarafından hayata geçirilen ve beş modülden oluşan İklim Eylemi Eğitim Programı, iklim kriziyle mücadele sürecinde şirketlerin kapasitelerini güçlendirmelerine ve aksiyon almalarına hizmet etmeyi hedefliyor.
AB Yeşil Mutabakatı’na uyum çerçevesinde, özellikle de Ekim 2023 itibarıyla aktif hale gelecek Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması’nın (SKDM) kurumlara getireceği yükümlülüklere hazırlıklı olunması önem taşıyor. Mikado tarafından hayata geçirilen İklim Eylemi Eğitim Programı, iklim krizi ile mücadele sürecinde kurumların bilime dayalı hedefler (SBTi) belirlemeleri, iş süreçlerini Yeşil Mutabakat’a uyum çerçevesinde düzenlemeleri ve paydaşlarıyla işbirliği halinde projeler geliştirebilmeleri amacıyla düzenleniyor.
Beş modülden oluşan İklim Eylemi Eğitim Programı, bu konularla ilgili şirketlerin kapasitelerini güçlendirmelerine ve aksiyon almalarına hizmet ediyor. Programa tüm modülleriyle kayıt olunabileceği gibi ayrı ayrı katılım gösterilmesi de mümkün.
Programa; iklim krizi için somut bir yol haritası çizmek isteyen kurumlar, Paris İklim Antlaşması’nda kabul edilen küresel 1,5 derece hedefi ile uyumlu net-sıfır hedefi belirlemek isteyen veya belirlemiş olup bu doğrultuda iklim eylem planı hazırlamak isteyen kurumların yanı sıra SBTi Net-Sıfır Standardı’na başvurmayı düşünen kurumlar katılabiliyor.
Programın eğitmenleri ise şöyle:
- Şadan Ertekin Mis-Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı,
- Serra Titiz-Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı,
- Pınar Öncel-Sürdürülebilir Yaşam En Roads İklim Elçisi,
- Tuna Özçuhadar-Sürdürülebilir Yaşam En Roads İklim Elçisi,
- Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil-Medipol Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Araştırma ve Uygulama Merkezi Direktörü.