Borusan Grubu’nun yeni yayımladığı Orman Dostu Yaşam Rehberi, ormanlar ekosistemi ve orman yangınları ile ilgili bilgiler verirken ormanı korumak için bireysel olarak yapılabilecek değişikliklere de dikkat çekiyor.
Orman Dostu Yaşam Rehberi’ni yayımlayan Borusan Grubu, ormanlar ekosistemi ve orman yangınları ile ilgili bilgiler verirken ormanı korumak için bireysel olarak yapılabilecek değişikliklere de dikkat çekti.
Rehberde ormanlar ve iklim krizi arasındaki bağlantıdan yangınların nedenlerine, sektörlere göre küresel seragazı emisyonlarından dünya ormanlarının güncel durumuna kadar pek çok farklı bilgiye yer verildi. Ormanda geçirilen zaman, giyim, beslenme, ulaşım, enerji ve dekorasyon başlıklarında kişisel alışkanlıkların ormanı koruyacak şekilde nasıl değiştirilebileceğine ilişkin ipuçları da veren rehber, orman yangınlarına karşı alınacak önlemler ve orman yangınlarından sonra yapılması gerekenlere de değiniyor.
Borusan’ın Orman Kahramanları projesi, orman farkındalığı oluşturma ve orman ekosisteminin sağlıklı gelişmesine yönelik etkinlikler ile Orman Dostu Yaşam Rehberi’nin yaygınlaştırılmasını kapsıyor. Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD) tarafından 2022 yılında en başarılı gönüllülük projesi seçilen Orman Kahramanları projesi, Borusan EnBW Enerji öncülüğünde ve Yuvam Dünya Derneği işbirliğiyle yürütülüyor.
Kıyıların ve Suların Temizliğine Dikkat Çekildi
Borusan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü farklı etkinlikler düzenleyerek kutladı. 30 Mayıs Salı günü Borusanlılara Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı tarafından deniz temizliği odaklı online bir eğitim düzenlenirken eğitimde denizlerin nasıl temiz tutulacağına dair bilgiler verildi.
Yanı sıra Borusan Limanı tarafından yılda iki kez düzenli olarak gerçekleştirilen kıyı temizliği, 2022’den bu yana tüm Okyanus Gönüllü Borusanlıların katılımına açık olarak düzenleniyor. Kıyıların ve suların temizliğine verdikleri önemi vurgulamak ve bu alandaki farkındalığı artırmak amacı ile ikinci kez kıyı temizliği gerçekleştiren Borusan, Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 8 Haziran Marmara Denizi Günü’nde Okyanus Gönüllü Borusanlılar ile bir araya geldi. Borusan Limanı öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte Prof. Dr. Mustafa Sarı ile su ve kıyı temizliği konusunda yapılması gerekenler, Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorunu ve bireysel olarak yapılabilecekler konulu eğitimin ardından Gemsaz Sahili’nde kıyı temizliği yapan Borusan, Borusan İlkokulu öğrencilerinin de katılımıyla bir etkinlik gerçekleştirdi.
Gemlik Dalgıçlar Birliği’nin gönüllü dalgıçları da dalış gerçekleştirirken, deniz dibinden çıkardıkları atıklarla kirliliği gözler önüne serdi. Dalgıçların topladıkları plastik, cam ve metal atıklar, çevre bilinci konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla sergi alanında yer aldı. Borusan Limanı aynı zamanda Marmara Denizi’nde müsilajın önlenmesi konusunda farkındalığın artırılması ve müsilajın önlenmesine yönelik projelerin desteklenmesi için faaliyetler yürütüyor.