#ekoIQ Sivil Toplum Oyun Oynamak Her Çocuğun Hakkı
Sivil Toplum

Oyun Oynamak Her Çocuğun Hakkı

Anne Çocuk Eğitim Vakfı, “Oynaya Oynaya” projesiyle, çocukların oyun hakkını savunuyor ve 23 Nisan’da öncelikle depremden etkilenen çocukları eğitici oyunlarla buluşturmaya hazırlanıyor. Projeye yapılan bağışlarla, depremden etkilenen çocuklar, AÇEV uzmanlarının geliştirdiği “Duygu Ormanı” isimli kutu oyunuyla buluşuyor.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), çocukların oyun hakkını savunmak ve çocukları oyunlarla buluşturmak üzere bir proje gerçekleştiriyor. “Oynaya Oynaya” projesi kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, öncelikle deprem bölgesinde yaşayan çocukları, AÇEV uzmanları tarafından geliştirilen “Duygu Ormanı” isimli eğitici kutu oyunuyla buluşturuyor.

Oyunlar Çocukların Gelişimini Destekliyor

AÇEV, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin de bir parçası olan oyun oynama hakkını savunuyor ve oyunun, çocuğun zihinsel, sosyal duygusal, fiziksel ve dil gelişimini desteklediğinin altını çiziyor. Çocuklar için kendini ifade etme aracı olan oyunların, çocukların yaratıcılıklarını, hayal güçlerini, iletişim kurma, problem çözme ve takım çalışması becerilerini de geliştirebileceğini vurguluyor.

AÇEV’in uzmanları tarafından geliştirilen Duygu Ormanı oyunu, çocukların duyguları öğrenmelerini ve yaratıcı düşünmelerini teşvik ediyor. AÇEV, başta depremden etkilenenler olmak üzere daha fazla çocuğu oyunlarla buluşturabilmek için kurumları ve bireyleri desteğe çağırıyor. Katkıda bulunmak isteyen herkes, acev.org adresinden bağış yaparak çocuklara Duygu Ormanı kutu oyununu hediye edebiliyor. AÇEV, tasarladığı web sayfasında, oyunun çocukların çok yönlü gelişimi üzerindeki etkilerine, çocuklarla birlikte yapılabilecek etkinliklere ve oyun içeriklerine de yer veriyor.

About Post Author