#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey
Sağlıklı Bireyler, Sağlıklı Toplumlar

Sağlıklı Bireyler, Sağlıklı Toplumlar

açık radyo açık kalmalı

 

Allianz Türkiye’nin “Sağlık Destek Programı”, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından düzenlenen 9. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Pazaryeri’nde verilen Sürdürülebilir Kalkınma Akademi Ödülleri’nde “Sağlıklı Bireyler” başlığında ödüle layık bulundu. Geliştirip uygulamaya aldığı hizmetleriyle önleyici çözümlere odaklanan ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne doğrudan katkıda bulunan Allianz Türkiye, başta müşterileri olmak üzere toplum sağlığında iyileşmeye destek olmayı hedefliyor.

“Allianz Seninle, İyiliğin Yanında” sloganıyla sektörünün ilk sürdürülebilirlik modelini hayata geçiren Allianz Türkiye, “Sağlık Destek Programı” ile Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından düzenlenen 9. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Pazaryeri organizasyonunda verilen Sürdürülebilir Kalkınma Akademi Ödülleri’nde, Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin 3’üncüsü olan “Sağlıklı Bireyler” başlığında ödüle layık bulundu. Allianz Türkiye Sağlık Genel Müdür Yardımcısı Pınar Oruç Lembet ödülle ilgili olarak “Türkiye’de BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayan ilk küresel sigorta şirketi olarak sürdürülebilirlik stratejimizi iyi bireyler, iyi kurumlar, iyi bir toplum ve iyi bir çevreye odaklıyoruz. Modelimizin ana yapıtaşları da önleyici çözümler ve girişimcilik ile inovasyon üzerine. ‘Sağlık Destek Programı’ ile başta müşterilerimiz olmak üzere, genel olarak toplum sağlığında iyileşmeyi hedefledik. Proje kapsamında uzaktan hasta takibi, elektronik tıbbi kayıtlar ve sağlık hizmeti eğitimini hedefleyen çalışmalarla hastalıkların daha iyi yönetilmesini sağlıyoruz. Bu uygulamalarımızın, kapsamlı ve sistematik yapısıyla sigorta sektöründe bir ilk olması ve ödüle layık görülmesi bizim en büyük mutluluk kaynağımız” dedi.

Sağlık Destek Programı’nda Neler Var?
Diyabet Destek Projesi ile diyabet hastası sigortalılara ücretsiz olarak verilen medikal ölçüm, veri aktarım cihazı ve ekipmanını içeren özel kit, kan şekerinin düzenli olarak ölçülmesi ve hastalığın kontrol altına alınmasına destek oluyor. Başkanlığını Prof. Dr. M. Temel Yılmaz’ın üstlendiği Türkiye Diyabet Vakfı’nın 2017 Ödülleri’nde “Diyabette Fark Yaratanlar” kategorisinde ödül de alan proje kapsamında, sigortalılara sürekli medikal destek veriliyor, hastalık ve hastalık yönetimi konusunda bilgilendirme yapılıyor ve belirlenen sayıda tetkikin anlaşmalı sağlık kurumlarında ya da ikamet adreslerinde ücretsiz olarak yapılması sağlanıyor. Meme Kanseri Bilgilendirme ve Takip Projesi ile erken tanının hayat kurtarıcı olduğu hatırlatılıyor. Kendi kendine muayene konusunda sigortalıların bilinçlenmesini sağlamak, 40 yaş üstü kadınlara yılda bir kez ücretsiz mamogrofi ve Meme Kanseri Farkındalık Ayı gibi özel zamanlarda SMS, sosyal medya gibi kanallarla farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Dr. Allianz Hizmeti ile sigortalılara 7 gün 24 saat ücretsiz olarak ulaşılabilen doktor ve hemşire kadrosu ile medikal danışmanlık hizmeti veriliyor. Bu kadro, sigortalıların sorularını yanıtlıyor. Ayrıca medikal destek, eve doktor gönderimi ve laboratuvar hizmeti yönlendirmesi de yapıyor.

Evimde Güvendeyim Uygulaması ile 70 yaş ve üzeri sigortalıların ev kazalarına karşı korunabilmesi amacıyla evlerinde ücretsiz risk değerlendirmesi yapılarak, riskleri minimize etmek için gereken ürünler yaşam ortamlarına monte ediliyor.

Hedef 3: Sağlıklı yaşamların güvence altına alınması ve her yaşta esenliğin desteklenmesi

3.1. 2030’a kadar küresel anne ölüm oranının her 100 bin doğumda 70’in altına indirilmesi.
3.2. Bütün ülkelerde yenidoğan ölüm oranının her 1000 canlı doğumda en az 12’ye ve beş yaş altı çocuk ölüm oranının da her 1000 canlı doğumda en az 25’e düşmesinin hedeflenmesiyle 2030’a kadar yenidoğan ve beş yaş altı çocukların önlenebilir ölümlerinin sona erdirilmesi.
3.3. 2030’a kadar AIDS, tüberküloz, sıtma ve ihmal edilen tropikal hastalık salgınlarının sona erdirilmesi ve hepatit, su yoluyla bulaşan hastalıklar ve diğer bulaşıcı hastalıklarla mücadele edilmesi.
3.4. 2030’a kadar bulaşıcı olmayan hastalıklardan kaynaklanan prematüre bebek ölümlerinin, bu hastalıkların önlenmesi ve tedavisi yoluyla üçte bir oranında azaltılması ve akıl ve ruh sağlığının ve esenliğinin geliştirilmesi.
3.5. Uyuşturucu madde kullanımı ve alkol bağımlılığını da kapsayan madde bağımlılığının önlenmesi ve tedavisinin güçlendirilmesi.
3.6. 2020’ye kadar karayolları trafik kazalarından kaynaklanan küresel ölümlerin ve yaralanmaların sayısının yarıya indirilmesi.
3.7. 2030’a kadar cinsel sağlık ve aile planlamasını da kapsayan üreme sağlığı hizmetlerine ve bu konuda bilgi ve eğitime evrensel erişimin sağlanması ve üreme sağlığının ulusal stratejilere ve programlara entegre edilmesi.
3.8. Finansal riskten korunmayı, kaliteli temel sağlık hizmetlerine erişimi ve herkesin güvenli, etkili, kaliteli ve uygun fiyatlı temel ilaçlara ve aşılara erişimini de kapsayan evrensel bir sağlık güvencesi sisteminin oluşturulması.
3.9. 2030’a kadar zararlı kimyasallardan ve hava, su ve toprak kirliliğinden kaynaklanan hastalıkların ve ölümlerin sayısının büyük ölçüde azaltılması.
3.a. Dünya Sağlık Örgütü Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesi’nin bütün ülkelerde, uygun görüldüğü şekilde uygulanmasının güçlendirilmesi.
3.b. En çok, gelişmekte olan ülkeleri etkileyen bulaşıcı ve bulaşıcı olmayan hastalıklar için aşılar ve ilaçlar geliştirilmesinin desteklenmesi, gelişmekte olan ülkelerin kamu sağlığının korunmasına yönelik esnekliklere ilişkin Fikir Mülkiyeti Haklarının Ticari Niteliklerine İlişkin Anlaşma hükümlerini tamamıyla uygulayabilme hakkını onaylayan Doha Ticaretle Bağlantılı Fikri Mülkiyet Hakları (TRIPS) ve Kamu Sağlığına İlişkin Deklarasyon’a uygun olarak, uygun fiyatlı temel ilaçlar ve aşılara erişimin sağlanması ve özellikle herkesin ilaçlara erişiminin sağlanması.
3.c. Özellikle en az gelişmiş ülkeler ve gelişmekte olan küçük ada devletleri olmak üzere gelişmekte olan ülkelerde sağlık hizmeti finansmanının ve sağlık işgücü istihdamının, geliştirilmesinin, eğitilmesinin ve devamlılığının önemli ölçüde artırılması.
3.d. Başta gelişmekte olan ülkeler olmak üzere bütün ülkelerin ulusal ve küresel sağlık risklerine karşı erken uyarı, riski azaltma ve risk yönetimi kapasitelerinin güçlendirilmesi.

EkoIQ Editör

açık radyo açık kalmalı
açık radyo açık kalmalı