Schneider Electric ve CNBC’nin yeni raporuna göre şirketler, dijital araçlar kullanarak emisyonlarını %19’a kadar azaltabiliyor.
Schneider Electric, CNBC Catalyst işbirliği ile yayımlanan yeni bir rapora göre emisyon azaltmanın %70’i mevcut teknolojilerle elde edilebiliyor. “Sürdürülebilir Geleceğin Kapılarını Aralamak: Dijital Çözümlerin Sürdürülebilir İş Dönüşümünün Anahtarı Olmasının Nedeni” başlıklı raporda; şirket ve kurumların seragazı (GHG) emisyonlarını azaltma, yenilenebilir enerjiye geçiş yapma ve daha şeffaf tedarik zincirleri oluşturmak için dijital teknolojiyi nasıl kullandıkları açıklanıyor.
Raporda pek çok örneğe yer veriliyor: IBM’in yapay zekâ ve blok zincirine dayalı çözümler kullanarak daha şeffaf ve düşük karbonlu bir tedarik zinciri oluşturma süreci, akıllı aydınlatma, yağmur suyu toplama ve yemeklik yağdan enerji elde etme projeleri sayesinde Swire Properties’in portföyü genelinde GHG emisyonunun %19 azaltması gibi. Ayrıca mühendislik firması Jacobs’un Londra’da milyarlarca veri noktasını analiz ederek seferlerin %80’inde sıfır karbon emisyonu sağlayan ulaşım sistemi modellemesi ve Tata Power’ın sunduğu çatı güneş izleme ve yönetim sistemlerinin Hindistan’ın 90’dan fazla şehrinde müşterilerin yenilenebilir enerji üzerinden 258 varil petrol eşdeğeri üretmeye nasıl yardım ettiği de bazı projeler arasında.
Yeni raporu değerlendiren Schneider Electric Başkanı ve CEO’su Jean-Pascal Tricoire, COP26’nın sonuçlarının işletmelerin sürdürülebilirliği sahiplenmesi ve enerji açısından ivedilikle daha verimli hale gelmesi yönündeki acil ihtiyacın altını çizdiğini belirtti. Tricoire, “Dijital teknolojiler, önümüzdeki 10 yılda sürdürülebilirlik vizyonlarının uygulanabilir olmasını sağlayacak. Emisyon azaltmanın %70’i mevcut kanıtlanmış ve rekabet gücüne sahip teknolojilerle elde edilebilirken bu rapor, dünyanın geleceğinin bağlı olduğu net sıfır hedefine ulaşmamıza yardımcı olmak için kuruluşların günümüzün dijital araçlarını nasıl uygulayabileceğini gözler önüne seriyor” dedi.
Somut sürdürülebilirlik kazanımları elde etme konusundaki beklentilerin artması işletmeleri yeni arayışlara yönlendirdi. COP26’da hükümet ve işletmelerin sorumlu tutulması ihtiyacı vurgulandı. Ve vizyoner şirketler, daha sürdürülebilir bir geleceğin işletmelerinin uzun vadede ayakta kalmasını sağlamak açısından kritik önemde olduğunun farkında.