#ekoIQ Ekonomi “Türetim Ekonomisi” Kapitalizme Alternatif Olabilir mi?
Ekonomi

“Türetim Ekonomisi” Kapitalizme Alternatif Olabilir mi?

Türkiye’nin türetim ekonomisiyle ilgili ilk konferansı, “Türetim Ekonomisi Konferansı IPEC2024” 29 Mayıs’ta başlayacak ve 31 Mayıs’ta sona erecek. Küresel ısınma, biyolojik çeşitlilik krizi ve toplumsal eşitsizliklerin ele alınacağı konferansta, hem kapitalist sisteme alternatif arayışlar hem de ekonominin geleceği değerlendirilecek.

Türetim Ekonomisi Konferansı IPEC2024, 29-30-31 Mayıs 2024 tarihlerinde, Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenecek. Küresel ısınma, biyolojik çeşitlilik krizi, toplumsal eşitsizlikler ve kapitalist sisteme alternatif arayışlarını buluşturacak olan konferansta, ekonominin geleceği değerlendirilecek.

Türetim Ekonomisi Derneği ve Kadir Has Üniversitesi’nin birlikte düzenledikleri konferansın proje ortakları arasında Yeşil Düşünce Derneği, Good4Trust.org, A&B İletişim, Inogar Kooperatifi, World Fair Trade Organization, Vegan Sofralar, Good Money Lab, Onarım Atölyesi, Donut Türkiye, Sosyal Ekonomi, Ashoka Vakfı Türkiye ve Mikado gibi konu çerçevesinde çalışmalar yürüten kuruluşlar yer alıyor. Etkinliğin karbon nötr sponsorluğunu ise ST Climate üstleniyor.

IPEC2024’ta üç günlük bir programla ana konuşmacı panelleri, proje ortaklarıyla birlikte düzenlenecek paralel seanslar ve interaktif çalışma oturumları yer alacak. Konferans, türetim ekonomisiyle ilgili Türkiye’de ilk kez düzenlenecek konferans olma özelliğini taşıyor. Yaklaşık 250 kişilik bir katılımcıyı hedefleyen konferansa, alternatif ekonomiler ve türetim ekonomisi çalışacak araştırmacılar, üniversite öğrencileri ve basın mensupları katılacak. Ayrıca önceden kayıt yaptırarak konferansa ücretsiz olarak katılabilmek mümkün.

Türetim Ekonomisi nedir?

 Doğaya ve topluma minimum negatif veya olabildiğince pozitif etki eden, onarıcı, makro ölçekli döngüsel bir ekonomidir.

About Post Author