#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey

Türkiye’nin Döngüsel Ekonomi Platformu TMM Sektörel Uzmanlarını Arıyor!

2016 yılından beri Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) fon desteğiyle yürütülen, endüstriler arası malzeme (atık, yan ürün, ikincil hammadde vb.) alışverişine imkan sağlayan bir platform olan Türkiye Materials Marketplace (TMM) projesi kapsamında sektörel uzmanlar aranıyor.

Bu proje kapsamında malzemelerin (atık, yan ürün, ikincil hammadde vb.) farklı sektörlerde değerlendirilmesini desteklemek amacıyla bir teknik destek hibe programı geliştirildi. “The Circular Vouchers” isimli program için farklı sektörlerdeki döngüsel ekonomi fırsatlarını tespit edebilecek, ilgili firmalar ile birlikte projelendirecek ve seçildiği takdirde bu projeleri yürütecek uzmanlar aranıyor. Sektörel önceliklere göre belirlenecek uzmanlar, 18 Haziran Salı günü İstanbul’da 14.00- 17.00 arası gerçekleştirilecek buluşmada süreç hakkında bilgilendirilecekler. Toplantıya katılmak isteyen uzmanların 12 Haziran Çarşamba, 2019 tarihine kadar başvuru yapması bekleniyor.

The Circular Vouchers Nedir?

The Circular Vouchers, firmaların atık ve yan ürün değişimi için ihtiyaç duydukları teknik danışmanlık, Ar-Ge, pazar araştırması ve fizibilite konularındaki çalışmalarına destek vermek için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) geliştirilen bir hibe programı. Hibeye başvurabilmenin tek ön koşulu TMM üyesi olmak. Her bir destek için üst limit 25 bin euro olarak belirlendi.

Her bir proje sektörel bir uzmanın yönetiminde ilerliyor. Proje kapsamında sağlanan maksimum 25 bin euroluk bütçe, teknik çalışmalar yürütmek üzere sektörel uzmanın sorumluluğuna veriliyor. Programla ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Sektörel uzmanlardan beklentiler şu şekilde sıralanabilir:

-En az 10 yıllık sektör tecrübesi,

-İlgili sektörde yürütülmüş Ar-Ge, teknik çalışma ve/veya yayınlanmış makale,

-İlgili sektörde faaliyet gösteren firmalara kolay erişim.

The Circular Vouchers kapsamında proje yazmak isteyen uzmanların kendi sektörlerinde yaptıkları çalışmaları, varsa referansları ve kısa özgeçmişlerini içeren bir e-postayı en geç 12 Haziran 2019 tarihine kadar Münevver Bayhan’a [email protected] adresinden göndermeleri bekleniyor.

TMM ile ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

EkoIQ Editör