Özel Sektör

2009 yılının en yeşil şirketi Sony

Dünyanın saygın çevre internet sitelerinden Environmental Graffiti, başarılı doğa dostu projeleri sebebiyle Sony Europe’u, 2009 yılının en yeşil şirketi seçti.
Environmental Graffiti’nin Editörü Chris Ingham-Brooke, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Sony’de bizi etkileyen, teknolojilerini, çevre problemlerine yenilikçi bir anlayışla cevap verecek şekilde üretip, kullanmaları oldu.” dedi. Sony Eurasia Genel Müdürü Mohsen Noohi ise teknolojinin doğaya karşı değil, doğa ile birlikte çalışması gerektiğini vurguladı ve bu inançla da çevreyle daha dost ürünler geliştirmek için çalıştıklarını belirtti.
Sony’nin en çok takdir toplayan yeşil projeleri arasında orman yangınlarını önlemek için çocuklarla ortak geliştirilen Forest Guard (Orman Bekçisi) inisiyatifi, insan kaynaklı orman tahribatı ve yangınlarının yanı sıra karbon ayak izinin azaltılmasına yönelik çevre bilincini geliştirmeyi amaçlıyor. Sony aynı zamanda, tropik ormanların yok oluşu hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan The Prince’s Rainforest Project ile de işbirliği yaptı ve European Business School ESCP- EAP ile birlikte “iklim sorununun çözümünde teknolojinin rolü” konulu bir dizi eğitim verdi.

About Post Author