Teknoloji

Sizin de Aracınız Hibrid Olabilir

Avrupa’nın en büyük akü üreticilerinden Yiğit Akü ile zırhlı araçlar üreten Forum Mühendislik, bütün araçlara uygulanabilen hibrid kit üretti. Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin de (ODTÜ) destek verdiği Hibrikit-HEB Enerji Sistemi, dünyada her türlü araca uygulanabilen ilk hibrid araç kiti olma özelliğini taşıyor. 4 bin avro karşılığında sahip olunabilen Hibrikit-HEB Enerji Sistemi aynı zamanda yüzde 25 yakıt tasarrufu sağlayabiliyor.
Söz konusu hibrid sistemin ilk kullanıldığı araba modeli Fiat Albea oldu. Hibrikit-HEB Enerji Sistemi’nin özellikle şehir trafiğinde, kamuda, toplu ulaşımda ve taksilerde kullanılması düşünülüyor. Sistem fabrika çıkışı hibrid araçlarla aynı mantıkla çalışıyor.
Otomobilin bagajına LPG’li araçlarda olduğu gibi 150 kiloluk bir akü konuluyor. Arka tekerleklere ise gücü şarj etmek için dinamoya benzeyen bir sistem uygulanıyor. Otomobil yavaşlarken ya da frene basıldığında bagajdaki akü şarj ediliyor.
Tavana eklenen güneş panelleri sayesindeyse güneş enerjisini elektriğe çevirerek klima ve ses sistemi gibi özellikleri çalıştırıyor. Aküdeki elektrik otomobilin arka tekerleklerine güç verdiği için önden çekişli araç dört çekere çevrilmiş oluyor.

About Post Author