#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey
Pedalımla Sana Bir Ses Verebilseydim İDO

Pedalımla Sana Bir Ses Verebilseydim İDO

açık radyo açık kalmalı

Bütün dünyada bisikletin insan sağlığı, çevre temizliği için ne kadar faydalı olduğu söylenedursun İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi bisikletlerden de ücret kesiyor. Şehir hatları vapurunda bisikletlerden ayrı para alınmazken İDO, bisikletlere 3 TL fiyat biçiyor. Her ne kadar üç lira çok sembolik bir ücret gibi gözükse de kendilerini Türkiye bisikletlilerinin buluşma noktası olarak tanımlayan “Pedal Sesi” grubunun İDO’ya itirazı var. Bisikletlerden ücret alınmaması için imza kampanyası başlatan “Pedal Sesi” bisikletin faydalarını şöyle anlatıyor:
“Bisiklet dünyadaki tek sürdürülebilir ulaşım aracıdır, aynı zamanda insan ve çevre sağlığı için son derece faydalıdır. Şehirlerdeki ses ve hava kirliliğini azaltır, trafiği olumlu yönde etkiler ve küresel ısınmayla mücadelede etkilidir. Aynı zamanda ülkenin petrol bağımlılığını azaltarak ekonomiye katkıda bulunur.”
Bu yüzden “Pedal Sesi” , bisikletin de halihazırda var olan ulaşım sistemine entegre edilmesi gerektiğini söylüyor. Kampanyaya katılan imzacı sayısı şimdiden 1211 kişiye ulaşmış durumda, bizden söylemesi

EkoIQ Editör

açık radyo açık kalmalı
açık radyo açık kalmalı