Prens Charles İklim Değişikliği Konusunda Uyardı

Rio+20 Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi’yle ilgili görüş belirten Galler Prensi Charles, iklim değişikliği gibi önemli konular üzerindeki eylemsizliğin “yıkıcı” sonuçları konusunda katılımcıları uyardı.

Brezilya’da devam eden Rio+20 Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi’yle ilgili görüş belirten Galler Prensi Charles, iklim değişikliği gibi önemli konular üzerindeki eylemsizliğin “yıkıcı” sonuçları konusunda katılımcıları uyardı. “En kötüyü beklemenin adım atmak için geç olacağını” söyleyen Charles, riskleri görmezden gelmenin potansiyel sonuçları olacağını söyledi.
Uzun vadede alınacak en iyi kararın ne olacağı konusunda yeterli bilgi sahibi olmadıklarını belirten Charles, “Ayrı ayrı toplanan su, enerji, biyoçeşitlilik, orman ve toprak hakkındaki verilerin bir bütün olarak incelenmesi gerektiğini; bu yapıldığı takdirde en azından yeryüzünün ne durumda olduğunu öğrenebileceklerini” ekledi.
İnsanoğlunun en kötü durum ortaya çıkmadan harekete geçmeyen bir yapıda olduğundan yakınan Charles, bu aşamanın her şey için çok geç olabileceğinden yana korkularını dile getirerek alınması gereken tedbirlerin önemine değindi.
Kaynak: BBC

Önerilen makaleler