EAGD’den Enerji Tasarruflu Ampul Hediyesi

Elektronik  Atıkların Geri  Dönüşümünü Destekleme Derneği (EAGD)  enerji tasarrufunun önemine dikkat çekmek amacıyla 18 -22 Kasım  tarihleri arasında -çalışan, çalışmayan- eski  ampulünü getiren herkese enerji tasarruflu ampul hediye ediyor.

Türkiye’nin elektronik atık odaklı ilk ve tek derneği Elektronik Atıkların Geri Dönüşümünü Destekleme Derneği kuruluşunun ilk yılında, enerji tasarrufu ve elektronik atıkların geri dönüştürülmesi gereğine vurgu yapmak amacıyla önemli bir etkinliğe imza atıyor.
Etkinlik kapsamında 18-22 Kasım tarihleri arasında, toplamda 1000 adetle sınırlı olmak üzere, eski ampulünü getiren herkese enerji tasarruflu ampul hediye edilecek. Ayrıca eski  ve kullanılmayan her türlü elektronik  eşyanın kabul edileceği bir stantın da  yer alacağı organizasyonda, lisanslı  elektronik atık geri dönüşüm firmaları,  atıkları geri dönüştürmek üzere toplayacak.
Dernek başkanı Çevre Mühendisi Burak Köktürk, “Kuruluşumuzun ilk yılında böyle anlamlı bir aktivite ile enerji tasarrufunun önemine vurgu yapmak istedik. Türkiyede elektronik atıkların ayrı toplanması ve geri dönüştürülüp ülke ekonomisine geri kazandırılması konusunda farkındalık yaratma gayreti içindeyiz. Ülkemizde her sene 400 bin ton elektronik atık oluşuyor  ve  sadece %3’ü lisanslı firmalar tarafından geri dönüştürülebiliyor” diyerek dernek çalışmalarıyla bu oranın artması için okullarda eğitimler  verdiklerini, lisanslı geri dönüşüm firmalarıyla ortaklaşa atık toplama yarışmaları düzenlediklerini ve üniversitelerin çevre kulüpleri aracılığıyla seminerler organize ettiklerini belirtti.
18-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte toplanacak  elektronik atıklardan elde edilecek gelirle,  dernek  bünyesinde  sadece meslek lisesi ve üniversite öğrencilerinin kullanımına açık bir laboratuvar kurulması ve laboratuvarda robot yapımı için temel elektronik eğitimlerinin verilmesi amaçlanıyor.
EAGD ve etkinlik hakkında detaylı bilgiye www.eagd.org.tr adresinden ulaşılabilir.

Önerilen makaleler