Fazlaysa paylaşın, hayata iyilik katın!

2014 yılı içerisinde Boyner Grup şirketlerinden biri olan Boyner Büyük Mağazacılık bünyesinde “İyiliğe Dönüştür” projesi ile Boyner ve YKM mağazalarında müşterilerin kullanılmayan tekstil ürünleri, Lokman Hekim Sağlık Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunuldu. Projeden elde edilen gelirle, eğitim bursu da sağlandı. Mağazalara kumbaralar yerleştirildi. Boyner ve YKM müşterileri, kullanmadıkları tekstil ürünlerini mağazalarda bulunan kumbaralara bırakarak, ‘İyiliğe Dönüştür’ projesine ortak oldu.
Kampanyamız ile insanlara iyilik yapma platformu sunmayı, yaptıkları bu iyiliğin çevre başta olmak üzere Lokman hekim vakfı aracılığı ile ihtiyacı olan insanlara ulaştırmayı başardık. Gardırobunuzda bulunan kullanmadığınız bir tekstil ürünü ihtiyacı olan birine ulaşabileceği gibi, geri dönüşüm ile yeniden hammaddeye, farklı ürünlere, en son seçenekte ise enerjiye dönüşebilir. Yani “Sizin için kullanılmayan toplum ve çevre için çok şey ifade ediyor” mesajını verebildik. Giysi ve her türlü tekstil malzemelerinin geri dönüşümü veya yeniden kullanımını hedefledik, gelen ürünler içinde kullanılabilir durumda olanlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı, kullanılamayacak durumda olanlar geri dönüşüm sürecine girdi; Lokman Hekim Vakfı tüm bu süreçten elde ettiği geliri kendi burs fonunda değerlendirebildi.
Müşterilerimizi de kattığımız bu kampanya da sürdürülebilir, sürekli ve ekonomik, toplumsal, çevresel etkisi yüksek bir modeli Lokman Hekim Vakfıyla yaptığımız işbirliği ile geliştirdik. Müşterilerimizin de sahiplenmesiyle örnek bir proje hayata geçti. Mağazaların içerisine konulan kumbaralarımız ve Lokman Hekim depoları daha ilk günden dolmaya başladı. 22 Ekim’ de başladığımız projemizde müşterilerimizin katkısı ile toplamda 4.355 bağış adedine ulaştık. Geri dönüştürülme sürecinde kıyafetlerden 2780 kg enerjiye dönüştürüldü, 3075 parça kermeste kullanıldı, 191,880 kg metal parça metal geri dönüşümüne gönderildi. İyiliğe dönüştür projesi ile hedeflediğimiz maximum faydaya ulaşabildik.

Önerilen makaleler