#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey
Kömür Üzmesin!

Kömür Üzmesin!

açık radyo açık kalmalı
TEMAVakfı’nın change.org’da #KömürÜzer -Tarım alanlarına sahip çık çağrısıyla başlattığı kampanya ses getirmeye devam ediyor. Yaklaşık 23 bin kişinin verdiği imza desteği günden güne artmaya devam ediyor.
Suya, yeterli ve sağlıklı gıdaya erişim için verimli tarım alanlarına olan ihtiyacımızdan yola çıkan kampanyada özellikle, Trakya, Konya Kapalı Havzası, Ereğli ve Karaman Ovaları, Çanakkale gibi önemli tarım bölgelerinde yapılması planlanan kömür ocakları ve termik santralların oluşturduğu tehlikenin altı çiziliyor. TEMA, gelecekte su ile yeterli ve sağlıklı gıdaya erişim sorunu yaşanmaması için tarım alanlarına şimdi sahip çıkılması gerektiğini söylüyor.
Kampanya yetkililerden, soframızda sağlıklı gıdaların olmasını, tarım alanlarının verimliliğinin ve çiftçinin ve toprağın korunmasını, enerji verimliliği ve tasarrufunun önceliklendirilmesini ve sağlımızın ön planda tutularak doğa dostu yenilenebilir enerjilere öncelik verilmesini talep ediyor. Türkiye’nin her yerinden telefonlar ve ıslak imzalı dilekçeler aldıklarını belirten TEMA Vakfı, sosyal medya üzerinden sanatçılardan da destek gördü.
Son zamanlarda, çevre alanında açılan kampanyalara olan duyarlılık, bu alanda yapılacak daha çok şey olduğunu ve aynı zamanda da değişime ihtiyacın büyük olduğunu gösteriyor. Siz de TEMA Vakfı’yla aynı fikirdeyseniz ve change.org’daki kampanyayı henüz imzalamadıysanız imzalayabilir, sosyal medya üze- rinden paylaşarak daha fazla insana ulaşmasına yardım edebilirsiniz.
Not: Bu sayfalara yansımasını istediğiniz kampanyalarınızı bizimle paylaşmak isterseniz sanem@change.org’dan Asu Sanem Kaya ile bağlantıya geçebilirsiniz.

EkoIQ Editör

açık radyo açık kalmalı
açık radyo açık kalmalı