#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey

Bu Kutudan Sanat Çıkıyor!

açık radyo açık kalmalı

Kutuda Sanat Var, her ay yaratıcılığınızı keşfetmeniz, yeni malzemeler deneyimlemeniz ve içinizdeki sanatçıyı yaşatmanız için profesyonel sanat malzemelerini kapınıza getiriyor. Ocak 2017’de kurulan ve bugüne dek Türkiye’nin 81 ilinin 42’sine sanat kutularını ulaştıran girişimin en küçük abonesi sekiz, en büyük abonesi ise 87 yaşında. Kurucusu Sarp Süerdaş ile abonelerinin hayallerini gerçekleştirmesine olanak veren “kutuları” konuştuk.

YAZI: Nevra YARAÇ

“Herkesin içindeki sanatçıyı ortaya çı­karmak” için Ocak 2017’de kuruldunuz. İçimizdeki sanatçıyı ortaya çıkarmak ne­den önemli?

Sanatın herkese ait bir alan olduğuna dik­kat çekmek, herkesin bir sanatçı olduğunu fark etmesini sağlamak ve bu anlamda her­kese üretme ve yaratma olanağı sunmak, bu alanda bir kolaylaştırıcı rolü üstlenmek bizim için çok önemli. Çünkü biz daha güzel bir dünyanın, içindeki yaratıcılığı de­neyimleyen ve dışarıya yansıtan insanlarla mümkün olduğunu düşünüyoruz.

Bunu nasıl bir yolla yapıyorsunuz? Yani “kutuda” neler var?

Üyelerimize her ay farklı bir sanat ba­hanesi, bu bahaneyle ilişkili profesyonel sanat malzemeleri ve taptaze içeriklerle dolu bir sanat bülteni sunarak onları her ay bambaşka bir sanat macerasına çıkarı­yoruz. Kutuda Sanat Var’ın yarattığı en büyük değer; sürekli tazelenerek, aldığı geribildirimlerle kendini geliştirerek ve üyelerine her ay yeni bir sanat deneyimi yaşatacak şekilde kurgulanarak evlere postalanıyor olması.

Abone profiliniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Kutuda Sanat Var’ın abone kitlesi çok geniş bir yelpazeye yayılıyor ve aslında Türkiye’nin renkli ve canlı yapısını özetli­yor. Şu an itibarıyla en küçük abonemiz se­kiz ve en büyük abonemiz 87 yaşında. Mart 2018 itibarıyla şu ana kadar Türkiye’nin 81 ilinin 42’sine sanat kutularımızı ulaştırdık.

Nasıl geribildirimler aldınız? Kutularını alanların hayatlarında nasıl bir etki ya­rattınız?

İlk günden bu yana aldığımız geribildi­rimler bizi hem motive etti hem de bize ilham verdi. Bugüne kadar bize yazan kutu sanatçılarımızdan gördük ki, en te­melde Kutuda Sanat Var her ay eve gelen bir sürpriz “hediye” olarak abonelerimizi hem mutlu ediyor, hem de içerisindeki ba­hane ve malzemeler abonelerimizin “ha­yallerini gerçekleştirmelerine”, başka bir deyişle hayallerini somut birer ürüne dönüştürmelerine vesile oluyor. “Bugüne kadar hiç bir kutu beni böyle mutlu et­medi” diyen de var, “Tam ilhamın bittiği yerde, her ay gönderdiği bahanelerle ha­yatıma yeniden renk kattı” diyen de.

Her ay sanat kutusu almak isteyenler na­sıl abone olabiliyor? Ücreti nedir?

Kutuda Sanat Var, abonelik usulü ile ça­lışıyor. www.kutudasanatvar.com “Abone ol” sekmesinden kredi kartınız ile çok kısa ve basit bir işlemden sonra Kutuda Sanat Var abonesi olabiliyorsunuz. Aydan aya abonelik ücretimiz 89 TL. Eğer abone olmadan önce denemek istiyorum diyor­sanız veya Kutuda Sanat Var’ı bir sevdiği­nize hediye etmek istiyorsanız, sitemizde bulunan “Kutu Dükkan” sayfasına gire­rek önceki kutulardan beğendiklerinizi satın alabilirsiniz. Bunların tane fiyatı ise 99 TL. İnternetten alışveriş yapmıyorum diyorsanız, Zorlu Eataly’den de yine son ayın sanat kutularına ulaşabiliyorsunuz.

Abonelerinizin yaptığı çalışmalar kutu­larda yer alabiliyor mu? Bunun için ne yapmalılar?

Tabii ki. Aylık sanat bahanesine özel ola­rak üyelerimizin ürettiği işleri #içimdesa­natvar hashtag’i üzerinden topluyor ve sosyal medya hesaplarımızda düzenli ola­rak paylaşıyoruz. Ayrıca bu hashtag ile ya­pılan paylaşımlar arasından seçtiğimiz bir çalışma, bir sonraki ayın sanat kutusunda “öne çıkan sanatçı” olarak yer alıyor.

Önümüzdeki dönemde sanatçıları çoğalt­mak için yeni projeleriniz olacak mı?

2018 bizim için çok değerli bir yıl. Bu sene Kutuda Sanat Var çok yönlü ve çevrimdışı topluluğuyla birlikte daha ak­tif bir sanat girişimine evriliyor. Bu yıl ay­lık kutu buluşmaları, yeni kutu projeleri ve sanat atölyeleri gibi, sanatı daha fazla insana bulaştırmak için hazırladığımız bir­çok yeni projeye başladık.

EkoIQ Editör

açık radyo açık kalmalı
açık radyo açık kalmalı