İklim

EKOIQ’nun 77. Sayısı Çıktı! İçinde Neler mi Var?

16 LaborVoices: Emeğin Sesini Dinlemek

Geliştirdiği sistemle üretim saha­larını şeffaflaştırarak hem işçiler, hem markalar, hem işverenler için sürdürülebilir çalışma or­tamları sağlamayı hedefleyen LaborVoice’un Türkiye Operas­yon Müdürü Selin Peker ile sistemin nasıl işlediğini ve getirdiği faydaları konuştuk.

20 Tasarım Odaklı Düşüncenin İklim Değişikliği

Problemin farkına varma, analize tabi tutma, sonuçları çözümleme ve çözüm sunma adımlarından oluşan tasarım odaklı düşünme yön­temini bize armağan eden beynimizin iklim değişikliğine önlem al­mamızı sağlayabilecek çözümleri üretebileceğine de inancımız tam.

24 Sürdürülebilir ve Çevreci bir Ofis Tasarımı: BASF’nin Yeni Ofisi ile Tanışın

BASF’nin yeni ofis projesini ta­sarlayan Mimaristudio’dan Mimar ve Yüksek Endüstri Ürünleri Tasarımcısı Ayça Akkaya Kul ve Yüksek Mimar Önder Kul ile projenin detaylarını konuştuk…

28 Türkiye’nin İklim Karnesi

Carbon Brief’in “Carbon Brief Profile: Turkey” adlı çalışması, Türkiye’nin artan emisyonlarına ve bu emisyonları azaltmak için neler yaptığına odaklanıyor.

29 Sürdürülebilir, Erişilebilir ve Yenilenebilir…

Küresel Hedefler’in 7’ncisi olan “Erişilebilir ve Temiz Enerji” her­kesin uygun fiyatlı, güvenilir, sürdürülebilir ve modern enerjiye erişiminin güvence altına alınmasını amaçlıyor.

32 Allianz Grubu, Kömür Projelerini Sigortalamayı Bırakacak

2 derece hedefini tüm faaliyetlerine kalıcı olarak entegre etmeyi amaçlayan Allianz Grubu, Bilim Temelli Hedefler Girişimi’ne de katılacak.

39 DOSYA: Seçmenler Çevre Konularına Nasıl Bakıyor? Ekoloji ve Ekonomiyi Barıştıran Yeni Bir Yol Var mı?

İklim Haber portalı ve KONDA Araştırma işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Türkiye’de İklim Değişikliği Algısı ve Enerji Tercihleri Araştırması”, çevresel sürdürülebilirlik krizinin farklı siyasi eğilim ve kimliklere sahip yurttaşlar tarafından da büyük oranda kavrandığını gösteriyor. Peki yeni dönemde, kalkınma ile ekolojik yaklaşımların birbirini dışlayan anlam ve eylem kümeleri olduğuna dair yanıltıcı mitolojinin yerini sürdürülebilir kalkınma ilkelerinin alması mümkün mü? Yurttaşlar bunu benimseyebilir mi? Siyasetçiler, sivil toplum önderleri ve iş dünyasının bu yeni ekonominin oluşumunda rolleri neler olabilir? Bu sayıda, bu sorular eşliğinde, yeni dönemin yol haritalarının peşine düşmeye çalıştık.

74 Plastiğe Boğulmak

Greenpeace’in yaptığı son araştırma, plastik kirliliğinin Antarktika Okyanusu gibi dünyanın en uç noktalarına kadar ulaştığını bir kez daha kanıtladı.

82 “İksirli” Doğadan Sofralarınıza…

Kastamonu Daday’da bulunan İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası ile İksirli Çiftlik’in hikayesini, ailenin ikinci kuşak temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Ece Aydın’dan dinledik.

90 Güneş Elektriğinde İkinci Devre:

Öztüketim Odaklı Büyüme

Solarbaba platformunun kurucusu Ateş Uğurel’e göre güneş enerjisindeki gelişmeler konusunda şu anda devre arasındayız ve ikinci yarı oldukça farklı kurallar ve takımlarla oynanacak.

100 Tükettiklerinden Üretenler: Çöp Delisi

Ürettiklerinin hammaddesini tükettiklerinden sağlayan Çöp Delisi’nin kurucuları Ayşe Yıldız ve Sıddıka Uzuner ile insanların kendi kendilerine neler üretebileceğini ve daha az tüketmek için neler yapmak gerektiği konuştuk.

About Post Author