Kültür

#SenDurdurabilirsin Dönüşüm Sergisi Ziyarete Açıldı!

TANAP SEİP tarafından fonlanan ve REC Türkiye tarafından düzenlenen #SenDurdurabilirsin Dönüşüm Sergisi açıldı. Pazartesi hariç haftanın altı günü ziyarete ücretsiz olarak açık sergi, atıkların hikayesini ve atık sorununun çözümü için iyi uygulamaları paylaşırken, insanları çözümün parçası olmaya davet ediyor.

#SenDurdurabilirsin Dönüşüm Sergisi adlı sergi ziyarete açıldı. 30 Haziran’a kadar açık kalacak serginin amacı, atıkların hikayesini ve atık sorununun çözümü için iyi uygulamaları paylaşmak. İnsanları çözümün parçası olmaya davet eden sergi pazartesi hariç haftanın altı günü ziyarete açık.

Kentpark AVM’de açılan sergiyi ziyaret edenler -özellikle çocuklar-, günlük yaşamımızda kullandığımız ürünlerin nasıl “atık” haline geldiğini ve hayatımızdan atığı çıkarmanın yollarını deneyimleyerek öğrenebilecek.

Ziyaretçiler, sergide, insan faaliyetlerinin doğayı ve çevreyi nasıl etkilediğini öğrendikten sonra, tüketim alışkanlıklarımızın bir sonucu olarak oluşturduğumuz cam, kağıt, plastik ve elektronik atıkları yakından tanıma şansına sahip olacak.

Labirent şeklindeki sergi alanı dokuz ana bölümden oluşuyor. Tüketim alışkanlıklarınız ve atıkların oluşmasındaki tercihlerinize göre çıkışa ulaşabileceksiniz.

Sergi, grup ziyaretlerine hafta için Salı-Cuma günlerinde açık. Okullardan grup olarak ziyaretler için kayıt formunu doldurmanız gerekiyor. Sergi, bireysel ziyaretlere ise Salı-Cuma 12:00 ve 20:00 ve Cumartesi-Pazar 11:00 ve 20:00 saatleri arasında açık olacak. Bireysel ziyaretler için önceden kayıt gerekmiyor.

About Post Author