İklim

EKOIQ’nun 83. Sayısı Yayında! İçerisinde Neler mi Var?

16 Yeryüzü Bilinçli Liderler Gelecek Senaryolarını Nasıl Etkiliyor?

Yeryüzü eğitiminin var olan eğitim sistemlerine entegrasyonunun sağlanabilmesi; küresel vicdan sahibi, mücadeleyi öğretici ve değerli bulan bireylerin öncülüğünde bir değişim ile mümkün.

19 Değişen İklim Koşullarında Suya Ulaşmak

Kullandığımız suyun büyük bölümü nereye harcanıyor? Çatışmalar ve savaşlar su ile ne kadar ilişkili? Dünyanın en acil çözüme ihtiyaç duyan su sorununun çözümü, bu soruların yanıtlarını bilmekten geçiyor.

20 Allianz Motto Hareket: Sahada, Okulda, Şenlikte!

Allianz Türkiye, 7-12 yaş arası çocukların hareket ve spor yoluyla sağ- lıklı büyümelerine katkı sağlayan kurumsal sosyal sorumluluk programı Allianz Motto Hareket’in İzmir’deki dönem kapanışını, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliğiyle düzenlediği bir şenlikle kutladı.

24 Türkiye’de Enerji Adaleti İhtilaflarını Anlamak için Bir Haritalama Çalışması

Cem İskender Aydın’ın analizi, enerji adaleti ve ekolojik paylaşım ihtilaflarına odaklanarak elektrik üretimi ve tüketimi üzerinden kent- sel-kırsal etkileşimi daha iyi anlamak için farklı elektrik üretim proje- lerinin bir haritasını çıkarmayı amaçlıyor.

30 Geleceği Tüketmeden Üretmek

Dört kıtada 70’ten fazla ülkeye ihracat yapan Assan Alüminyum’un genel müdürü Göksal Güngör ile sürdürülebilirlik doğrultusundaki uygulamalarını konuştuk.

32 Güneş için Omuz Omuza

Greenpeace Akdeniz, kentlerin merkezinde yer alan stadyumların kentlerde farklı alanlarda gerçekleşecek kapsamlı dönüşümün bir parçası ve hatta öncüsü olabileceği düşüncesiyle “Güneş için Omuz Omuza” isimli bir proje başlattı.

35 DOSYA: “Korkutucu” Rakamların Gölgesinde İklim Göçleri: Kriz mi, Fırsat mı?

Yayımlanan farklı raporlar, milyonların iklim değişikliği nedeniyle göç edeceğini söylerken yaratılan “korku” iklimi bunun arkasındaki nedenleri görmezden geliyor, iklim adaleti kavramına ne kadar ihti- yacımız olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Peki insan hareketliliğini sadece bir kriz olarak mı ele alacağız? Bu korku ve endişe çağında gözden kaçırdıklarımız neler? Önümüzde cevaplamamız gereken gerçekten çok soru var…

52 Bir Şirket 3,3 Milyon Metrik Ton CO2’yi Sıfırlayabilir mi?

Bosch, 2020’ye kadar, dünya çapındaki bütün tesislerinin tamamıyla karbon nötr olacağını duyurdu.

54 “Her Girişimcilik Fikrinin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile İlişkisi Var”

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Çalışma Grubu Başkanı, Mazars Denge CEO’su İzel Levi Coşkun ile girişimci adaylarına sundukları fırsatları ve iş fikirlerinde giderek etkisini artıran sürdürülebilirlik bakış açısının önemini; bu yılın birincisi olan Algdeha ekibinden Mert Furkan Fi- lizoğlu ile girişim fikirlerini ve program sürecini konuştuk.

64 Kent Bahçeciliği ile Kentlerde Emisyon Azaltımı Mümkün mü?

Yeryüzü Derneği’nden Aytaç Tolga Timur, kent bahçeci- liğinin kentte bir emisyon azaltım yöntemi olabileceğini belirtiyor.

67 Geçmişin Bilgisiyle Bugünün Teknolojisi Bir Arada

Team Bosphorous ekibi, Eylül 2019’da Fas’ta 17’ncisi gerçekleştirilecek Solar Decathlon Africa yarışmasında ReYard projesiyle 20 finalistten biri olmaya hak kazandı.

72 “Döngüsel Ekonomi bir Sistem İnovasyonudur”

Türkiye’nin Döngüsel Ekonomi Platformu Türkiye Mate- rials Marketplace’in 5. Etkileşim Toplantısı’na konuşmacı olarak katılan Holland Circular Hotspot Direktörü Freek van Eijk ile döngüsel ekonomiyi, Hollanda deneyimini ve olası işbirliği alanlarını konuştuk.

77 Beşikten Beşiğe “Sağlıklı Basım” İnisiyatifi

Healthy Printing (Sağlıklı Basım) İnisiyatifi, gıda güvenli- ğini ve geridönüşüm maliyetlerini iyileştirmeyi hedefleye- rek basılı yayınlarda ve ambalajlardaki sağlıklı maddelerin kullanılabilirliğini artırmayı amaçlıyor.

80 Atıklarımız Çöp Olmasın!

Mutfağımızın tüm atıklarını çöpe atmak yerine evimiz- de kötü koku olmadan zengin bir kompost yaparak top- rak düzenleyiciye dönüştürebiliriz. Bokashi, yüzyıllardır Uzakdoğu ve Japonya’da uygulanan bir kompost yöntemi.

84 İnsan Odaklı, Çevre Dostu Çalışma Alanları

Türkiye’de GREENGUARD Gold sertifikası alan ilk ofis mobilya markası Bürotime’ın Pazarlama Direktörü Nuran Efendioğlu ve Ürün Yöneticisi Birtan Baç ile yeni nesil ofis tasarımlarında insan ve çevre faktörünü konuştuk.

About Post Author