İklim

Timberland’den 5 Yılda 50 Milyon Ağaç Taahhüdü

Timberland “Doğa’nın Kahramanlara İhtiyacı Var” kampanyası ile gezegenimiz için küresel bir hareket başlatıyor. 2025 yılına kadar dünya genelinde 50 milyon ağaç dikeceğini açıklayan marka, bu çarpıcı taahhüt ile aslında yıllardır süregelen sorumlu üretim, içinde yaşadığı toplulukları güçlendirme, çevreyi koruma ve iyileştirme çalışmalarını bir adım ileri taşıyor.

Timberland’in Küresel Marka Müdürü Jim Pisani: ‘‘Timberland olarak modern hayatın gezegenimiz üzerindeki etkilerinin farkındayız. Biz, hem küresel bir yaşam stili markası olarak ve hem de bireyler olarak bu durumu iyileştirmenin sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz” diyor ve ekliyor: ‘‘Ağaçlar ve yeşil alanlar içinde yaşadığımız gezegeni olduğu kadar gibi sağlığımızı da olumlu etkiliyor. Timberland’in ağaç dikme taahhüdü, yeşil bir geleceğin daha iyi bir gelecek olduğu felsefesinin somut ve ölçülebilir bir yolu. Herkesi, yaşantılarında -küçük ya da büyük değişikler yaparak bu harekete dahil olmaya ve birer doğa kahramanı olmaya çağırıyoruz.”

Beş yılda 50 milyon ağaç dikme projesini yerine getirmek üzere Timberland, “Doğa’nın Kahramanlara İhtiyacı Var” adını verdiği şimdiye kadarki en büyük küresel kampanyasını duyururken dünyanın her yerindeki bireyleri aksiyon alarak ve yaşam biçimlerinde değişiklikler yaparak çevreye karşı daha duyarlı olmaya davet ediyor. Gücünü markanın doğayla iç içe olma tutkusundan ve moda endüstrisinin dinamizminden alan Timberland’in yeni kampanyası, kendi hayatlarında çevre adına olumlu ve uzun süreli değişimler gerçekleştirmeyi başarmış 12 eko-kahramanla birlikte hareket ediyor. Her bir kahraman şehrin içindeki yeşil alanlar eşliğinde Timberland’in 2019 sonbahar koleksiyonunda yer alan bir stili sahipleniyor.

Kampanya, dijital iletişimin yanı sıra dünya genelinde ağaç dikme ve yeşillendirme etkinlikleri aracılığıyla geniş kitlelerle ulaşmayı başaracak. Timberland, bu etkinlikler ile küresel toplulukları kampanyanın içine dahil ederek onlara birer doğa kahramanı olma fırsatı sunacak. Bunlardan bazıları ise şöyle:

– İstanbul’da düzenlenecek Türkiye’nin ilk sürdürülebilir müzik festivali olan FestTogether Festivali’nde yer alacak. Müziğin birleştirici gücünü kullanarak ekolojik bilinci yükseltme amacı taşıyan bu festivalde Doğa’nın Kahramanlara İhtiyacı Var kampanyası tanıtılacak ve yeşile dokunacak workshop’lar düzenlenecek.

– Çevre konusunda uzman bir STK işbirliğinde Türkiye’de yeşillendirme ve ağaçlandırma yapılacak. Yerel topluluklara “daha yeşil bir gelecek” mesajı vererek herkesin atacağı küçük bir adımın büyük değişiklikler sağlayabileceğini göstermek için mağazalarda tohum hediye edilecek.

– ABD’nin New York şehrinde üç günlük bir pop-up park kurulacak ve şehir yeşillendirme projesi hayata geçirilecek. Doğanın Kahramanlara İhtiyacı Var kampanyasındaki 12 eko-kahraman şehirlilerle buluşacak ve New York şehrini nasıl daha yeşil ve yaşanabilir kılabileceklerini konuşacaklar.

– Timberland’in Küresel Tasarım Direktörü Christopher Raeburn ve Asya Pasifik Bölgesi Marka Elçisi Will Pan ile birlikte Çin’in Şangay şehrinde yeniden yapım (REMADE) workshop’u düzenlenecek. Bu workshop’ta sorumlu üretim ve tasarım süreci, daha iyi bir geleceğe yönelik atılabilecek kolay adımlar gündeme getirilecek.

– Londra, Paris, Milano, Berlin ve Amsterdam’da yeşillendirme ve toplulukları bilinçlendirme aktiviteleri düzenlenecek.

Timberland’in ağaç dikme taahhüdü ve “Doğa’nın Kahramanlara İhtiyacı Var” kampanyası hakkında daha fazla bilgi almak için: www.timberland.com’u ziyaret edebilirsiniz.

 

 

About Post Author