Mikado, 24 Ekim’de Çalışan Gönüllüğü Yönetimi Eğitimi düzenliyor. Eğitim, her kurumun kurum içi gönüllü programlarını geliştirmesi ve başarıyla yönetmesine dair bilgi ve araçları sunacak.
Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı, Çalışan Gönüllülüğü Yönetimi Eğitimi gerçekleştiriyor. 24 Ekim’de Cezayir Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek olan eğitim; insan kaynakları, sürdürülebilirlik ve kurumsal iletişim alanında çalışan profesyoneller, kurum içinde etkin bir çalışan gönüllülüğü mekanizması kurmak isteyen kurumları temsilen uzman ve yöneticiler ve kurum içinde var olan gönüllülük programlarının yürütülmesinde rol alan her departman ve kademeden çalışanlar için önemli bir fırsat sunuyor.
Neden Çalışan Gönüllüğü Yönetimi Eğitimi?
Gönüllülük, toplumsal hizmet olarak algılansa da aslında çok boyutlu etki yaratarak hem topluma hem kuruma hem de gönüllünün kendisine fayda sağlıyor. Günümüzde şirketlerin çoğu kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında çeşitli toplumsal yatırım projeleri yürütüyor. Bir yandan sponsorluktan öteye geçemeyen projeler; öte yandan çalışan gönüllülüğüyle değer kazanan, çarpan etkisi büyük projeler…
Çalışanın kurumunun projesinde gönüllü olarak rol alması, kurumun topluma katkısının maddi destekle sınırlı kalmamasını sağlıyor ve insani temas aracılığıyla projenin etki ve itibarını artırıyor. Ayrıca gönüllülük, bireyin kişisel gelişimini desteklerken toplumsal ve kurumsal aidiyet duygularını da besliyor. Gönüllülüğün iş performansını yükselttiği dahi biliniyor. Öte yandan, çalışan gönüllülüğü kurumların yetenekli işgücünü cezbetmesine ve elinde tutmasına destek oluyor.
Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda, kaynak ve ihtiyacı etkin yöntemlerle buluşturan, tek seferli değil düzenli ve sürdürülebilir gönüllülük projeleri geliştirmek, kurumsal sorumluluk alanında öncelikli bir ihtiyaç. Projelere dahil olacak çalışanları gönüllülüğe teşvik etmek kadar, gönüllülüğün devamını sağlamak da önemli ve bunun için sistemli bir yapıya, bir Gönüllülük Yönetimine ve Programına ihtiyaç var.
Eğitim konu başlıkları ise şunlardan oluşuyor:
- Gönüllülüğün, gönüllülerin ve gönüllü programlarının önemi
- Gönüllü kazanma yöntemleri
- Gönüllülük eğitimleri
- Gönüllü izleme değerlendirme sistemleri
- Gönüllü motivasyonu
- Gönüllü programları iletişimi
- Gönüllülük projeleri geliştirme
- Gönüllülükle fark yaratan toplumsal yatırım projelerinden örnekler
Ayrıntılı bilgi ve kayıt için tıklayınız.