#ekoIQ | Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey
SDSN, “Sürdürülebilirlik için Sistematik Irkçılığa Hayır”

SDSN, “Sürdürülebilirlik için Sistematik Irkçılığa Hayır”

açık radyo açık kalmalı

ABD’nin tüm eyaletlerine ve sonra da dünyanın dört bir yanına yayılan #BlackLivesMatter protestolarıyla ilgili olarak, Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı (SDSN-Sustainable Development Solutions Network) da bir basın bültenini kamuoyuyla paylaştı.

Açıklamada SDSN, sistematik ırkçılık ve George Floyd, (Kolluk kuvvetlerinin yanlış ihbarla girdikleri evde “yanlışlıkla” katlettikleri) Breonna Taylor ve sayısız Siyahi, Amerikan Yerlisi ve diğer renklerden insanların polis vahşetiyle öldürülmesini sona erdirmek için yapılan protestolara katıldığını ve desteklediğini duyurdu. Eşitliğin ve insan onurunun sürdürülebilir bir geleceğin temel değerlerinden olduğunun altını çizen açıklamada SDSN, tüm dünyada ve ABD’de adaletsizliğin ve eşitsizliğin bitirilmesi için çağrı yapan tüm seslere destek verdi.

Bu açıklamaya ek olarak SDSN Başkanı Jeffrey Sachs da, ayrı bir elektronik mesajla konuyla ilgili düşüncelerini paylaştı. “Derin çelişkilerin ülkesi ABD için aşırı rahatsız edici günler. Bu ülke, yükselen özgürlük umutlarıyla beraber Yerli Amerikalılara karşı gerçekleştirilen soykırımın ağır gerçeklerinden doğdu. Yaşam, özgürlük ve mutluluk arayışı için devredilemez hakları savunurken kitlesel kölelik ve kitle ayrımcılığı esasıyla bir toplum inşa etti” sözlerini kullanan Sachs, “İşimiz ve sorumluluğumuz, ne zaman ve nerede olursa olsun herkes için adalettir. Bugün Afrikalı-Amerikalılara yönelik polis vahşetine karşı cesursa mücadele verenler, onurlu yaşam ve haklar konusunda yüksek sesle eşitlik çağrısı yapmakta” dedi. Trump’ın Başkanlığını yaptığı ABD’nin, ırkçılık ve nefretin hizmetinde despotizme tehlikeli bir şekilde yakınlaştığını vurgulayan Sachs, “Dünya, ırkçılık ve ulusalcılıkla kasıtlı olarak doldurulmuş yeni bir soğuk savaşa tehlikeli bir şekilde yaklaşmakta. Yine de dünya çapında ırkçılığın son bulması için aktivistlere ilham veren ABD’nin her yerinde bulunan cesur protestocular, barış, sosyal adalet ve sürdürülebilirlik içinde yaşamak isteyen insanlığın ezici arzusunu kendine görev biliyor ve bize ortak özlemlerimize ilerlememiz için umut veriyorlar” dedi.

Daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Bizi sosyal medyada takip etmek için tıklayın: LinkedIn | Instagram | Twitter | Facebook

EkoIQ Editör

açık radyo açık kalmalı
açık radyo açık kalmalı