İklim

EKOIQ, SDG Media Compact’a Türkiye’den Üye Olan İlk Yayın Kuruluşu Oldu

Türkiye’nin ilk sürdürülebilir yaşam ve iş dergisi EKOIQ, Birleşmiş Milletler’in medya iletişim merkezi SDG Media Compact’a Türkiye’den üye olan ilk yayın kuruluşu oldu.

Birleşmiş Milletler’in medya iletişim merkezi olan ve 2018 Eylül ayında BM Genel Sekreteri António Guterres tarafından kurulan SDG Media Compact, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı ilerletmek ve yaymak için dünyanın dört bir yanında bulunan medya kuruluşlarının kaynaklarını ve yaratıcılıklarını desteklemeyi ve ilham vermeyi amaçlayan bir oluşum.

Şu anda beş kıtada 160 ülkede 100’den fazla üyesi bulunan SDG Media Compact, 2 milyardan fazla insana ulaşıyor. Verilerin, haberlerin ve çözümlerin yayılmasını sağlayan SDG Media Compact, aynı zamanda Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda savunuculuk, eylemlilik ve hesap verilebilirlik konularında güçlü bir yol gösterici olmayı hedefliyor.

Türkiye’nin ilk sürdürülebilir yaşam ve iş dergisi EKOIQ, SDG Media Compact’a Türkiye’den üye olan ilk yayın kuruluşu oldu. EKOIQ olarak Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı kendi politikamız olarak kabul ediyor ve sürdürülebilirlik ilkesiyle 10 yılı aşkın bir süredir yayın hayatımıza devam ediyoruz. Bu amaçları yaymak ve yaygınlaştırmak için işbirliklerine ve dayanışmaya devam edeceğiz.

Bizi sosyal medyada takip etmek için tıklayın: LinkedIn | Instagram | Twitter | Facebook

 

About Post Author